Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Εκτακτη ενημέρωση για τις χιονοπτώσεις στην Κρήτη!

Η Κρήτη τελικά, δείχνει να είναι η πιο ωφελημένη, από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Ήδη έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους και τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις! Ωστόσο διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν μετά την πτώση κεραυνών στην Μεσσαρά!
Από τις επόμενες ώρες λοιπόν, καθώς η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά, οι χιονοπτώσεις σε γενικές γραμμές, κυρίως τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης που θα υπάρξει μια σοβαρή υποτροπή του καιρού, θα απασχολούν υψόμετρα κυρίως από τα 200-300μ, ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται κάθε μορφής χιονο -υετού ακόμα και χαμηλότερα!
Δείξτε μεγάλη προσοχή λοιπόν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και στο οδικό δίκτυο του νησιού, μιας και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλουν τα φαινόμενα να είναι αρκετά έντονα, ενώ δεν αποκλείονται χιονοκαταιγίδες!

                                                       (Φωτογραφία Μιχάλης Ψαράκης)
Αν και εξπρές λοιπόν αυτό το σύστημα, δείχνει να έχει τελικά και έντονες χιονοπτώσεις! Πριν κλείσουμε να τονίσουμε ότι θα επηρεαστούν και περιοχές στη νότια Κρήτη κι ίσως εκεί η χιονόστρωση να ξεκινάει από πιο χαμηλά υψόμετρα σε σχέση με τα βόρεια, ενώ ο καιρός από τις πρωινές ώρες κι από τα δυτικά προς τα ανατολικά σταδιακά θα βελτιωθεί. Να τονίσουμε ξανά και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, κατολισθήσεων, αλλά και προβλημάτων, λόγω των θυελλωδών βοριάδων!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου