Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Σταματούν πρόσκαιρα οι βροχές. Επιστρέφουν τη νέα εβδομάδα!

Σταματούν πρόσκαιρα απ' ότι φαίνεται οι βροχές κι επιστρέφουν από τις αρχές της νέας εβδομάδας! Όμως με τίποτα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν έστω κι αυτές οι λίγες ημέρες παύσης των φαινομένων, ως Αλκυονίδες!
 Κατά τ' άλλα, οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, που τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει έντονα φαινόμενα στη νοτιοδυτική Ευρώπη, αν και μοιάζει να χει κολλήσει νοτιοδυτικά της Ιβηρικής Χερσονήσου, από το Σάββατο κι έπειτα, θα βρει τον τρόπο να κινηθεί ανατολικότερα. Θέλουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, να διασχίσει τη Μεσόγειο και να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας, επηρεάζοντας την περιοχή μας από την ερχόμενη Τρίτη!
Πάλι λοιπόν, έχουμε να κάνουμε μ' ένα Μεσογειακό χαμηλό, που αν και φαίνεται ότι θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας και θα αλλάξει εκ νέου τον καιρό στο νησί μας, δεν μπορούμε από τώρα να προσδιορίσουμε την ακριβή του θέση και την δυναμική του, τα οποία και θα παίξουν σοβαρότατο ρόλο, για το που, το πόσο και το για πόσο!
Για το μόνο πράγμα που μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά, είναι ότι από την Κυριακή και μετά θα στρέψει τους άνεμους σε πιο νότιους, πολύ πιθανόν χωρίς σοβαρές εντάσεις και θα μας φέρει μια νέφωση μαζί με σκονούλα στα ανώτερα όμως στρώματα και θα γλυκάνει τον καιρό θερμοκρασιακά, ακόμα και τη νύχτα! Πολύ πιθανόν, αυτή η διαταραχή να ανοίξει το δρόμο για ένα Χειμωνιάτικο διάστημα όπως αυτό που βιώσαμε μέχρι τώρα ή ακόμα βαρύτερο μέχρι το πρώτο μισό το Φλεβάρη!
Πριν από αυτό, η ψυχρή πολικής προελεύσεως αέρια μάζα, της Πέμπτης - Παρασκευής, κινείτε εν τέλη όπως σας ενημερώσαμε κι από προχθές στην ομάδα μας στο facebook προς την Τουρκία και το μόνο που θα καταφέρει να μας δώσει είναι κάποια σύννεφα και θα ενισχύσει πρόσκαιρα αλλά σημαντικά τους βοριάδες!

Στον παρακάτω χάρτη, θα παρατηρήσουμε το χαμηλό νοτιοδυτικά της Πορτογαλίας, στο οποίο προαναφερθήκαμε!

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τον καιρό των επόμενων ημερών ...

Πέμπτη 23/1/2020 

Λίγες νεφώσεις αύριο κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και τα εσωτερικά του νησιού όπου πρόσκαιρα εκεί, ίσως πυκνώσουν περισσότερο. Αρκετή ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα.
Οι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι που αρχικά δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ (6 σε κάποια θαλάσσια -παραθαλάσσια διαμερίσματα), από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε πιο βόρειους και θα ενισχυθούν αγγίζοντας ακόμα και τα 7-8 κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας! Ριπές ανέμων και άνω των 9 μποφόρ, δεν αποκλείονται σε ευπαθείς περιοχές τις νότιας κι ανατολικής Κρήτης!
Θα κάνει αρκετό κρύο το ξημέρωμα της Πέμπτης! Τα θερμόμετρα σε κάποια εσωτερικά του νησιού θα πλησιάσουν προς το μηδέν, ενώ παγετός θα σημειωθεί σε οροπέδια και γενικότερα ευπαθείς περιοχές! Το μεσημέρι και με τη βοήθεια του ήλιου θα καταφέρουν τα θερμόμετρα στα πεδινά και τα παραθαλάσσια να αγγίξουν ακόμα και τους 16-17°C σε γενικές γραμμές.

Παρασκευή 24/1/2020

Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η Παρασκευή, ενώ δίνουμε μια μικρή πιθανότητα στα λευκά Όρη για κάποιες ασθενής χιονοπτώσεις και κάποια πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα πλησίον αυτών (όχι κάτι το σοβαρό). Οι άνεμοι αν και σταδιακά, θα εξασθενήσουν σημαντικά και μέχρι το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, δεν θα ξεπερνάει τους 12-13°C στα βόρεια, 1 έως 3 βαθμούς υψηλότερη, θα είναι αυτή στα νότια και τα ανατολικά.

Σάββατο 25/1/2020

Με αρκετή ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει το Σάββατο και κρύο νωρίς το πρωί. Σταδιακά θα συννεφιάσει κατά τόπους και παροδικά κυρίως στα νότια. Τοπικές ομίχλες θα έχουμε στα εσωτερικά και τα νότια. 
Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν ασθενείς από διάφορες γενικά διευθύνσεις, θα έχουν την τάση από τα δυτικά -νοτιοδυτικά και τα νότια να στρέφονται σε πιο νότιους - νοτιοδυτικούς 3-5 και πολύ πολύ τοπικά σε κάποια δυτικά και νότια παραθαλάσσια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία την ημέρα θα παρουσιάσει άνοδο και θα αγγίξει ακόμα και τους 16-17°C .

Κυριακή 26/1/2020

Συννεφιασμένη η Κυριακή με κατά τόπους ομίχλες στα εσωτερικά νωρίς το πρωί. 
Οι νοτιάδες θα αγγίζουν και τα 4-5 μποφόρ κι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο, κυρίως στα βόρεια.

 
Όπως είπαμε στην αρχή του σημερινού μας άρθρου, με συννεφιά θα μας υποδεχτεί η νέα εβδομάδα και κάποιες βροχές από την Τρίτη και μετά, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε με νέα εκτίμηση αναλυτική την Κυριακή! Να είστε συντονισμένοι στην ομάδας μας στο facebook, για να ενημερώνεστε για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη!

2 σχόλια:

  1. Αμήν να ξαναέχουμε βροχές. Τις θέλουμε πολύ. Αμήν Θεέ μου. Πολύ καλή ενημέρωση, σας ευχαριστούμε πολύ μετεωκρίτες. 🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή