Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού με επιλεκτικές και παροδικές βροχές!

Επειδή πολλοί ρωτάτε, παρ' ότι υπάρχει αναλυτική πρόγνωση στις ανακοινώσεις μας μέχρι και την Κυριακή, να σας πούμε με δυο λόγια, για το πως θα εξελιχθεί ο καιρός!
Μέχρι την Τρίτη λοιπόν, θα κάνει αρκετή ψύχρα έως και κρύο θα λέγαμε καθώς διατηρούνται οι βοριάδες και ο καιρός βορείου ρεύματος!
Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα αγγίζουν τα 6-7, πρόσκαιρα και τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ.
Θα έχουμε συννεφιασμένο ουρανό στα εσωτερικά και τα βόρεια, ενώ τοπικές θα είναι οι βροχές και θα προτιμούν κυρίως περιοχές που βρίσκονται πλησίον των μεγάλων ορεινών μας όγκων!

Την Κυριακή αλλά και την Τρίτη, η πιθανότητα για κάποια φαινόμενα είναι μικρή, όμως υπάρχει!
Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε γενικές γραμμές πάνω από τα 1000-1200μ, ενώ την Δευτέρα τα όποια φαινόμενα ίσως μετατρέπονται σε χιόνι ακόμα κι από τα 800-900 μ (λίγα πράγματα)...
Γενικότερα λοιπόν, να πούμε ότι για τις τέσσερις μεγάλες πόλης μας Χανιά -Ρέθυμνο -Ηράκλειο- Άγιο Νικόλαο, θα παραμείνει ένα μουντό σκηνικό με πιθανότητα για παροδικές βροχές ή ψιχάλες και  κάποια ανοίγματα κυρίως την Κυριακή και την Τρίτη, ενώ σε Σητεία και Ιεράπετρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα ....
Περιοχές όπως ο Αποκόρωνας, τα Ανώγεια, το Οροπέδιο Λασιθίου κι ορεινά χωριά στα βόρεια των νομών θα έχουν πιο βαρύ καιρό και βροχές άξιες λόγου, ενώ η νότια Κρήτη θα έχει ήλιο με λίγες νεφώσεις και κάποια πρόσκαιρα φαινόμενα σε περιοχές που επηρεάζονται από το βόρειο ο ρεύμα, όπως ο Πλακιάς η Βιάννος κλπ.
Από την Τρίτη λοιπόν, τα όποια φαινόμενα σταματούν, κι η θερμοκρασία ανεβαίνει!
Αυτό που θα εστιάσουμε, είναι ότι υπάρχει μια υποψία, να το ξανά πούμε υποψία, την Πέμπτη και την Παρασκευή, να μας πάρει άμα μας επιτρέπεται η λέξη, ξώφαλτσα, ένα ψυχρό μέτωπο!
Μια πολύ ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία, την θέλουν να κατευθύνεται ανατολικότερα, όμως όπως θα δούμε και στο πρωινό τρέξιμο του Ευρωπαϊκού μοντέλου, στον χάρτη των 850hPa, ίσως να μας επηρεάσει έστω και πρόσκαιρα!

Το παρακολουθούμε πάντως, γιατί μετά απ' αυτό, μπορεί να περάσουμε και σ' ένα διάστημα χωρίς βροχές και γενικότερα με καλύτερες καιρικές συνθήκες!
Την ερχόμενη εβδομάδα,θα σας ενημερώσουμε με τα πιο φρέσκα προγνωστικά στοιχεία αναλυτικά! Μέχρι τότε, στην ομάδα μας στο facebook ,θα σας ανακοινώνουμε τυχόν διαφοροποιήσεις κι οποιοδήποτε νεότερο γι αυτήν την υποψία ψαροχιονιάς που υπάρχει, για τις 23-24 του μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου