Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Τα νάζια της Αρετούσας. Αλλαγές την τελευταία στιγμή!

Όποιο καιρικό δελτίο κι αν διαβάσατε κι αν ακούσατε, σίγουρα θα ήσασταν προετοιμασμένοι να δείτε μια βαριά συννεφιά έξω με κάποιες τοπικές βροχές οι οποίες προς το βράδυ θα γενικεύονταν και θα είχαν κατά τόπους εντάσεις, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης!
Ακόμα κι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο και μιλούσε γι' αυτή την εξέλιξη. Τελικά τα στοιχεία άλλαξαν περίπου ένα οχτάωρο πριν την έναρξη της κακοκαιρίας και τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Τετάρτης κι από τα νοτιοδυτικά και θα ενταθούν από το μεσημέρι της ίδιας μέρας κατά τόπους.
Αυτό συμβαίνει, γιατί το βαρομετρικό χαμηλό, θα πάρει τελικά μια πιο νότια τροχιά. Παρ' ότι τα κύρια καιρικά μοντέλα GFS (Αμερικάνικο) και ECMWF (Ευρωπαϊκό), είναι αυτά που εμπιστεύονται επαγγελματίες κι ερασιτέχνες προγνώστες, να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους Βρετανούς, όπου το μοντέλο τους από προχθές, ήταν το μόνο που διαφωνούσε κι εν τέλη έπεσε μέσα!
Σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι η αλήθεια, όμως αυτά τα χαμηλά που μας έρχονται από τα νότια κι είναι εγκλωβισμένα, είναι κάπως αψυχολόγητα κι έχουν κατά καιρούς διαψεύσει είτε θετικά είτε αρνητικά.

(Τον χάρτη αυτό, τον πήραμε προχθές κι είναι από το Βρετανικό μοντέλο UKMO, που αποτύπωνε σωστά αυτή την εξέλιξη).
Κρατήστε λοιπόν, ότι ο καιρός επιδεινώνεται σταδιακά από αύριο Τετάρτη κι ότι από το απόγευμα- βράδυ της ίδιας μέρας έως το βράδυ της Πέμπτης μεταφέρονται τα πιο έντονα φαινόμενα.
Θα τη θεωρήσουμε θετική εξέλιξη, μιας και χάνεται η μεγάλη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας και κυρίως γλιτώνουμε πολλά νερά με ανεβασμένες θερμοκρασίες που θα έλιωναν βίαια τα χιόνια.
Όμως συνεχίζει να είναι δύσκολη η κατάσταση μιας και τα φαινόμενα περίπου για 24- 30 ώρες,θα έχουν μεγάλες εντάσεις κατά τόπους!
Λίγο αργότερα σήμερα θα βγει νέα αναλυτική πρόγνωση για την κάθε μέρα. Είμαστε εδώ, για να σας ενημερώνουμε έγκυρα και έγκαιρα, ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου