Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Χρήσιμα ... για τον καιρό των επόμενων ημερών

Να σας πούμε δυο τρία χρήσιμα πράγματα για τον καιρό των επόμενων ημερών ...

 1) Από σήμερα και μέχρι τις 27-28 του μήνα τουλάχιστον, προβλήματα ξανά με τον απόπλου των πλοίων λόγω ανέμων, δεν θα υπάρξουν!

 2) Θα γίνει πολύ αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια εσωτερικά κι ορεινά του νησιού από τα ξημερώματα της Τρίτης 24/12 και γενικότερα όπως έχουμε πει και στην πρόγνωση μας, μπαίνουμε σε καθαρά χειμωνιάτικες θερμοκρασίες για ένα μεγάλο διάστημα!


 3) Θα πέσει πολύ νερό, είτε με πιο έντονα είτε με πιο ποτιστικά φαινόμενα, σε αρκετές περιοχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη (και όχι μόνο). Τα βουνά θα βάλουν αρκετό χιόνι, ενώ όπως σας έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό, υπάρχουν προοπτικές μέχρι και τις αρχές του νέου έτους, λόγω κυκλοφορίας για χιονοεκπλήξεις και χαμηλότερα!

  4) Σε μια κακή έως τώρα χρονιά, όσον αφορά την παραγωγή τουλάχιστον (βροχές), στην μακροχρόνια δοκιμαστική για δεύτερη χρονιά εκτίμηση της υδρολογικής περιόδου, δείχνει να πέφτουμε μέσα σε γενικές γραμμές, μιας και προβλέψαμε ότι ο Δεκέμβρης κι ο Γενάρης θα είναι αρκετά παραγωγικοί μήνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου