Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Δειλά δειλά, οι καιρικές συνθήκες προσαρμόζονται με την εποχή

Θέλει δεν θέλει, όσο κι αν δυσκολεύεται εφέτος, ο καιρός θα εναρμονιστεί με την εποχή! Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες που είχαμε σήμερα και τις ανεβασμένες θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι, ήδη τη νύχτα και νωρίς το πρωί κάνει αρκετή ψύχρα, είχαμε τις πρώτες ψαροχιονιές στις κορυφές των βουνών μας, ενώ αύριο Τετάρτη, πρόσκαιρα θ' αλλάξει τον καιρό στο νησί μας ένα ψυχρό μέτωπο, που πέραν των τοπικών βροχών που θα σημειωθούν, θα μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες και θα ενισχύσει του βοριάδες!
Περισσότερες και πιο αξιόλογες βροχές φαίνονται μετά τις 8 του μήνα, όμως γι αυτό θα μιλήσουμε σε νεότερο άρθρο, όταν δηλαδή θα πλησιάζουν οι μέρες!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό για τις επόμενες ημέρες και να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια εικόνα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

Τετάρτη 4/12/2019

Με καλές καιρικές συνθήκες και λίγες μόνο νεφώσεις, θα ξεκινήσει η ημέρα αύριο. Σταδιακά, από το μεσημέρι και μετά τα σύννεφα θα πυκνώνουν από τα βόρεια κι ορεινά και θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές μπόρες! Παντού κάτι θα κάνει, όμως πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στα βόρεια, δυτικά, εσωτερικά κι ορεινά διαμερίσματα. Κάποιες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά μας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα περιοριστούν, θα εξασθενίσουν και θα σταματήσουν.
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι και θα αγγίζουν τα 6-8 μποφόρ. Για τον απόπλου των πλοίων, να ενημερώνεστε από τα κατά τόπους λιμεναρχεία, μιας κι υπάρχει πιθανότητα, πρόσκαιρα και για 9 μποφόρ στα πελάγη. Οριακά λοιπόν τα πράγματα, όμως πιστεύουμε εμείς από εδώ ότι θα φύγουν.
Η θερμοκρασία θα προλάβει να σκαρφαλώσει και στους 20-21°C στα βόρεια και στους 22-24 στα νότια, με πτώση 6-7°C μέχρι το βράδυ σε γενικές γραμμές.

Πέμπτη 5/12/2019

Χωρίς βροχές οι Πέμπτη, όμως με νεφώσεις πιο πυκνές κατά διαστήματα στα βόρεια - βορειοδυτικά.
Θα κάνει αρκετή ψύχρα, μιας και η θερμοκρασία στα βόρεια βορειοδυτικά πεδινά δεν θα ξεπερνάει τους 15-16°C λίγο υψηλότερη θα είναι στα ανατολικά, ενώ τους 19-20°C θ' αγγίζει κατά τόπους στα νότια. Αρκετά θα κρυώσει ο καιρός σε ημιορεινά κι ορεινά διαμερίσματα.
Οι άνεμοι που αρχικά θα αγγίζουν τα 5-7 μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Παρασκευή 6/12/2019

Με νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια και καλές καιρικές συνθήκες στα νότια, θα ξεκινήσει η Παρασκευή, όμως γρήγορα θα ανοίξει ο καιρός παντού.
Οι άνεμοι από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και μόνο πρόσκαιρα και τοπικά κυρίως στα βορειοανατολικά 6.
Η θερμοκρασία περίπου στα επίπεδα της Πέμπτης.
Θα κάνει αρκετή ψύχρα έως και κρύο τη νύχτα και τα ξημερώματα σε εσωτερικά διαμερίσματα.

Το Σάββατο οι νεφώσεις θα αυξηθούν κι υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Κυριακή φαίνεται να είναι βροχερή ημέρα.
Νέα επιδείνωση του καιρού, αναμένεται και πάλι σύμφωνα με ότι βλέπουμε τώρα στα καιρικά μοντέλα, από τη νύχτα της Δευτέρας και μετά, αυτή τη φορά με ενισχυμένους νοτιάδες αρκετή ψύχρα και καλές βροχές όπως και χιόνια στα βουνά μας αξιόλογα.
Για όλα αυτά, θα μιλήσουμε την Δευτέρα με πιο φρέσκα στοιχεία! Από την ομάδα μας στο facebook, με ανακοινώσεις θα ενημερώνεστε για μικρές αλλαγές που θα προκύπτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου