Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Με ανεβασμένες θερμοκρασίες και γενικά καλές καιρικές συνθήκες, θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα!

Χαμηλό βαρομετρικό, οργανώνεται στην Τυνησία και κινούμενο βορειοανατολικά θα δώσει τοπικά φαινόμενα από την Πέμπτη, σε αρκετές περιοχές της χώρας! Στην Κρήτη, θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες που πιθανόν να μεταφέρουν λίγη Αφρικάνικη σκόνη, θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες κυρίως στα βόρεια του νησιού, ενώ η κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, πολύ πιθανόν να δώσουν κάποια ασθενή φαινόμενα από το νομό Ηρακλείου και δυτικότερα (όχι κάτι το σοβαρό).
Από την Κυριακή σταδιακά, φαίνεται να σοβαρεύουν τα πράγματα, καθώς μια νέα διαταραχή, αυτή την φορά από τα βορειοδυτικά, θα κινηθεί προς την περιοχή μας!

Οι καιρικές συνθήκες, ευνοούν, έτσι ώστε να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες, σε εσωτερικά κυρίως και νότια διαμερίσματα!
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά, τον καιρό των επόμενων ημερών ...

Τετάρτη 18/12/2019

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικότερα διαμερίσματα, όπου και θα πυκνώσουν πρόσκαιρα. Τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι από νότιες γενικά διευθύνσεις 2-3 και μόνο τοπικά 4 μποφόρ, με τη θαλάσσια αύρα, να υπερισχύει τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια παραθαλάσσια.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα πεδινά, θ' αγγίζουν τις θερμές ώρες τους 18-21°C (22 σε κάποια βόρεια διαμερίσματα). Οι ελάχιστες θα ανέβουν σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ημερών κατά 2-3°C Μ.Ο.

Πέμπτη 19/12/2019

Οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι, θα ενισχυθούν την Πέμπτη και θα αγγίζουν κατά τόπους τα 4-5 πρόσκαιρα σε ευπαθείς περιοχές ακόμα κι 6 μποφόρ. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν κάποιες ψιχάλες ή και μπόρες μικρής διάρκειας στα δυτικά. Μικρή πιθανότητα για κάποια λασποψιχαλίσματα, υπάρχει και στην υπόλοιπη Κρήτη, και κυρίως στα νότια. Τίποτα όμως το σοβαρό.
Η θερμοκρασία, στα επίπεδα της Τετάρτης κι ίσως ο καταβάτης νοτιάς την τσιμπήσει λίγο ακόμα προς τα πάνω σε κάποια βόρεια διαμερίσματα (θα ανέβουν λίγο ακόμα και οι ελάχιστες).

Παρασκευή 20/12/2019

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις αναμένεται την Παρασκευή στα ανατολικά βορειοανατολικά του νησιού, που ίσως πρόσκαιρα στα νότια κι εσωτερικά πυκνώσουν. Περισσότερες νεφώσεις θα έχουμε σε κάποια δυτικά και νότια που ίσως δώσουν τοπικά ασθενή φαινόμενα (όχι κάτι το σοβαρό).
Οι άνεμοι από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 και μόνο τοπικά 5 μποφόρ (6 στα δυτικότερα παραθαλάσσια του νομού Χανίων, από το απόγευμα και μετά).
Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Πέμπτης με μικρή πτώση, όσον αφορά τις ελάχιστες.

Σαββατοκύριακο 21-22/12/2019

Δεν αναμένονται βροχές το Σάββατο, μόνο κάποιες νεφώσεις που τοπικά και πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές, κυρίως από το απόγευμα και μετά κι από τα δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού. Οι νότοι -νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει κυρίως στα βόρεια, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα!
Όπως είπαμε αρχικά, επιδείνωσή του καιρού, αναμένεται από την Κυριακή, που μάλλον θα ξεκινήσει από τα μέσα της ημέρας και μετά. 
Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου το ερχόμενο Σάββατο γι αυτή την αλλαγή του καιρού αναλυτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου