Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Τι καιρό θα κάνει τις γιορτές;

Είναι αρκετά δύσκολο, να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τόσες ημέρες νωρίτερα, τις καιρικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν τις ημέρες των εορτών! Θα κάνουμε όμως μία πρώτη προσπάθεια και όταν πλησιάζουμε πιο κοντά θα τα πούμε αναλυτικά!

Σε γενικές γραμμές, ο άστατος καιρός λογικά θα συνεχιστεί από τις 20 έως και τις πρώτες ημέρες του Γενάρη, ενώ δεν δείχνουν χιονοπτώσεις και γενικότερα πολύ ψυχρές αέριες μάζες να μας απασχολούν, έτσι ώστε να χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα. Δίνουμε μια πιθανότητα από τις 29 έως και τις 4-5 του Γενάρη να χιονιστούν περιοχές από τα 700-800μ και πάνω.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, από τις 18 έως και τις 28 του μήνα θα διατηρηθεί παρόμοιο το σκηνικό του καιρού, με αυτό των τελευταίων ημερών. Βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάζουν το νησί μας, με αρκετές βροχές, αλλά και ημέρες με βελτιωμένο καιρό! Οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές, έως και καλές για την εποχή θα λέγαμε!

Φαίνονται περισσότερες βροχές από τις 29 έως και τις 5 του μήνα και περισσότερο κρύο γι αυτό γράψαμε παραπάνω, ότι υπάρχει περίπτωση αυτό το διάστημα τα χιόνια να κατεβούν χαμηλότερα!

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Κάπως έτσι, όπως στην παραπάνω εικόνα, με πιθανότητα μόνο τοπικών βροχών πιστεύουμε ότι θα κυλίσει ο καιρός το διήμερο 24-25/12/2018 (παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων). Οι θερμοκρασίες θα είναι καλές κι οι άνεμοι λογικά δεν θα δημιουργούν προβλήματα. 

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Κακοκαιρία πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει, όπως δείχνει και η παραπάνω στις 31/12/2018 και στις 1/1/2019, παραμονή κι ανήμερα Πρωτοχρονιάς!

Ο καιρός τα Θεοφάνια

Τέλος, καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και γενικά καλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται για την παραμονή και την ημέρα των Φώτων 5-6/1/2019! 

Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο, για τις ημέρες των εορτών! Όσο πλησιάζουμε, τόσο η προγνωσιμότητα θα είναι καλύτερη!

1 σχόλιο: