Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Εβδομάδα με άστατο γενικά καιρό, περισσότερες βροχές προς το τέλος της

Μπήκαμε σε μία εβδομάδα, όπου ο καιρός στην Κρήτη θα καταστεί άστατος, βροχερός κατά διαστήματα, με δυτικογενείς γενικά ανέμους που πρόσκαιρα και κυρίως στα πελάγη θα ενισχύονται σημαντικά και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες!


Δευτέρα 10/12/2018

Πιο αναλυτικά, η Δευτέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις που κατά τόπους στα δυτικά, νότια-νοτιοδυτικά κι εσωτερικά του νησιού θα είναι πυκνότερες και θα σημειώνονται διάσπαρτα φαινόμενα εκεί. Από το μεσημέρι κυρίως κι από τα δυτικά προς τ' ανατολικά, ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές, που κατά τόπους θα έχουν και εντάσεις και σποραδικές καταιγίδες! Πιθανές χαλαζοπτώσεις κι η παρατήρηση υδροστροβίλων!
Αιτία αυτής της επιδείνωσης του καιρού, είναι το χαμηλό στο ανατολικό Αιγαίο, το ψυχρό μέτωπο του οποίου, θα σαρώσει το νησί μας!

Σταδιακά, τις βραδυνές ώρες, ο καιρός θα καταστεί άστατος, με μεγάλα ανοίγματα και πολύ λιγότερα και πιο τοπικά φαινόμενα.
Η θερμοκρασία που μέχρι το μεσημέρι θα προλάβει στην βόρεια κι ανατολική Κρήτη να περάσει ακόμα και τους 20-21°C, σταδιακά θα σημειώσει πτώση!
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε πιο δυτικούς και θα ενισχυθούν κι άλλο! Σε κάποια θαλάσσια κυρίως και παραθαλάσσια διαμερίσματα θα αγγίζουν ακόμα και τα 8-9 μποφόρ πρόσκαιρα.

Τρίτη 11/12/2018

Με άστατο καιρό κυρίως για τα δυτικά-κεντροδυτικά και παραθαλάσσια διαμερίσματα του νησιού, θα ξεκινήσει η Τρίτη! Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και τα ανοίγματα θα μεγαλώσουν! Κάποιες αναπτύξεις με καταιγιδοφόρα νέφη μάλλον θα γίνουν ορατές προς τα πελάγη, που δεν αποκλείεται κατά τόπους να πιάνουν στεριά (πιθανότητα).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 2-4 βαθμών, σε σχέση με την Δευτέρα, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο δυτικούς-βορειοδυτικούς 5-7 μποφόρ.

Τετάρτη 12/12/2018

Χωρίς βροχές θα ξεκινήσει η Τετάρτη και με καλές γενικά καιρικές συνθήκες! Οι λίγες αραιές νεφώσεις όμως, από αργά το απόγευμα κι από τα νοτιοδυτικά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείονται λίγα ασθενή τοπικά φαινόμενα στα δυτικά, τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης.
Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα εξασθενήσουν κι άλλο και δύσκολα στα βορειοανατολικά μόνο θα περάσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τους 16-18°C !

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δείχνει η εβδομάδα να κλείνει με αρκετές βροχές! Υπάρχει μια διχογνωμία στα καιρικά μοντέλα, σχετικά με την θέση μιας πολύ σοβαρής διαταραχής που θα κινηθεί προς την περιοχή μας από τα δυτικά.
Θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά το βράδυ της Τετάρτης για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και την Κυριακή 16/12!

Κρατήστε πάντως ότι θα βρέξει αρκετά καλά στο νησί μας, ότι μάλλον θα χρειαστεί να σας ενημερώσουμε εκτάκτως αν το κρίνουμε απαραίτητο μέχρι τότε για κάποια έντονα φαινόμενα και ότι πολύ πιθανόν η πιο βαριά ημέρα να είναι το Σάββατο!
Κλείνοντας να σας πούμε ότι τα χιόνια γενικά θα περιοριστούν μέχρι την Τετάρτη από τα 1500-1600μ και πάνω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου