Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτη προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Από σήμερα κι ενώ άνθρωποι ακόμα μετρούν τις πληγές τους κυρίως σε βόρεια -βορειοανατολικά διαμερίσματα από τις έντονες σε τοπικό επίπεδο βροχοπτώσεις και τα έντονα γενικά φαινόμενα, μπαίνουμε σ' ένα νέο κύκλο βροχών που θα έχουν ένταση, διάρκεια κι εμμονή σε κάποιες περιοχές!

Ζητήσαμε από την ομάδα μας στο facebook αμέσως από το Σάββατο, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κι ο κόσμος να βάλει στο μυαλό του, ότι προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή κι έπειτα όλα τ' άλλα! 
Είναι καλό, τις επόμενες ημέρες, να προσέχουμε!!! Να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις και να μη βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο!
Ψυχραιμία κι όλα θα πάνε καλά!
Αιτία, ένα σχεδόν στάσιμο ,εγκλωβισμένο βαρομετρικό χαμηλό, νοτιοανατολικά του νησιού μας, το οποίο αποκτά δυναμική στα θερμά για την εποχή νερά, της ανατολικής Μεσογείου.

Από σήμερα λοιπόν το πρωί κάποιες νεφώσεις θα δώσουν λίγα τοπικά φαινόμενα, στα πολύ δυτικά-βορειοδυτικά διαμερίσματα της Κρήτης και στα πολύ ανατολικά. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, τα σύννεφα θα πυκνώνουν από τα ανατολικά προς τα δυτικά και τα φαινόμενα ολοένα θα γενικεύονται και θα εντείνονται!
Από το μεσημέρι λοιπόν της Δευτέρας, έως και το μεσημέρι της Τετάρτης, ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι βροχές θα έχουν ένταση και εμμονή!!!
Αν ρωτάτε που ...
Θα βρέξει παντού στο νησί, όμως περιοχές στα νότια - νοτιοδυτικά και τα πολύ δυτικά, θα πάρουν το λιγότερο, από αυτή τη πολύ σοβαρή διαταραχή. 
Στα βόρεια, σε ολόκληρο το νομό Λασιθίου, στα εσωτερικά κι ορεινά διαμερίσματα, εκεί θα πρέπει να προσέξουμε!!!
Όλες οι προαναφερθείσες περιοχές, είναι στο κόκκινο, αν μας επιτρέπεται η έκφραση!
Από το μεσημέρι της Τετάρτης, αν και δεν θα σταματήσουν παντού οι βροχές, θα έχουν τη τάση να εξασθενήσουν και να περιοριστούν.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, κάποιες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες θα δίνουν κάποια φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη, ενώ καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νότια.
Νέα επιδείνωση του καιρού για τη βόρεια Κρήτη, αναμένεται το Σαββατοκύριακο δυστυχώς, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η οποία δείχνει μάλιστα να κρατάει!
Καταλαβαίνετε λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσουμε, ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, για τα βόρεια, τα ανατολικά τα εσωτερικά και τα ορεινά του νησιού μας! Ουσιαστικά μπαίνουμε σε ένα μακρύ διάστημα πολύ σοβαρών βροχοπτώσεων, με μια μικρή εξασθένηση ή παύση αυτών το διήμερο Πέμπτη -Παρασκευή!
Ξανά λέμε ...
Ολόκληρος ο νομός Λασιθίου ...και οι τέσσερις μεγάλες μας πόλεις με έμφαση στον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο ,,,όλα τα κεντροβόρεια διαμερίσματα του νησιού και στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων ...κάποιες περιοχές ακόμα και στα νότια που επηρεάζονται από τα βόρεια-βορειοανατολικά ρεύματα δεν αποκλείεται να δεχθούν κατά περιόδους έντονα φαινόμενα!
Το οροπέδιο Λασιθίου, το Καστέλι, τα Μάλια και το Ηράκλειο - Αλικαρνασσός -Καρτερός που ακόμα μετρούν πληγές είναι περιοχές που και πάλι θα είναι στο επίκεντρο των φαινομένων και χρειάζεται μεγάλη προσοχή!
Κατά τ' άλλα θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, ενώ οι Β-ΒΑ άνεμοι, αν και θα ενισχύονται κατά τόπους και κατά διαστήματα 6-7 και πολύ τοπικά 8 μποφόρ (κυρίως στα δυτικότερα διαμερίσματα), δεν θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά σε γενικές γραμμές τους 17-20°C στα πεδινά -παραθαλάσσια και τους 18-23° αντίστοιχα στα νότια. Νέα μικρή πτώση αναμένεται από το Σαββατοκύριακο.
Χιονοπτώσεις ίσως παρατηρηθούν στις κορυφές των βουνών μας (2000μ περίπου), ενώ πιο αισιόδοξα είναι τα στοιχεία για χαμηλότερα από το Σαββατοκύριακο και κυρίως τη νέα εβδομάδα!
Επειδή πολλοί ρωτάτε για τον κάμπο της Μεσσαράς, ελπίδες για ένα αξιόλογο πότισμα, υπάρχουν για σήμερα Δευτέρα(μετά το μεσημέρι), και λιγότερες για αύριο (μέχρι το μεσημέρι).
Θα κλείσουμε, με την ευχή να πέσουμε λίγο έξω έτσι ώστε να μην συμβούν όσα φοβόμαστε ...
Θα κλείσουμε λέγοντάς σας, ότι το να προσέχουμε και να μην υποτιμούμε τα καιρικά φαινόμενα, δεν σημαίνει ότι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. 
Θα κλείσουμε λέγοντάς σας, να κοιτάτε πρώτα την δική σας ασφάλεια κι έπειτα όλα τ' άλλα!
Η ομάδα μας, θα είναι εδώ με νεότερες ενημερώσεις (ελπίζουμε πιο αισιόδοξες), ανά πάσα ώρα και στιγμή! Οι αναφορές σας στους Μετεωκρήτες στο facebook είναι καθοριστικής σημασίας, όμως δε χρειάζεται να κινδυνέψετε γι' αυτό ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου