Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Λίγες οι βροχές αυτή την εβδομάδα. Οι νοτιάδες επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο!

Κυρίως σήμερα, αύριο και την Κυριακή, δείχνουν να μας απασχολούν κάποιες βροχές, ήπιες όμως και τοπικού χαρακτήρα. Σε πρώτη φάση σήμερα, μια διαταραχή αρκετά εξασθενημένη, θα βρεθεί νότια του νησιού μας και στη συνέχεια κινούμενη ανατολικά θα ενισχύσει και πάλι το βόρειο ρεύμα. Η είδηση είναι, ότι από το Σάββατο, μετά από καιρό οι άνεμοι στρέφονται σε πιο νότιους κι αυτό θα είναι αποτέλεσμα, ενός καλά οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού με μέτωπα κακοκαιρίας, που θα οργανωθεί και θα βαθύνει στην Ιταλία.  

Πάμε όμως να δούμε τις μέρες, αναλυτικά μία μία ...

Τρίτη 24/11/2020

Νεφώσεις σήμερα, αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια αρχικά με τοπικού χαρακτήρα βροχές κυρίως στα δυτικότερα-νοτιοδυτικότερα διαμερίσματα και στη Γαύδο. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα διαμερίσματα και θα δίνουν διάσπαρτα φαινόμενα. Κάποιες περιοχές στα νότια του νησιού ίσως δουν κάτι πιο αξιόλογο. Προς το βράδυ, οι τοπικές βροχές, θα τείνουν να σταματούν στα νότια και να περιορίζονται κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νησιού.
Οι άνεμοι γενικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα και μετά (έως 6-7 και τοπικά αργά τη νύχτα 8 μποφόρ).
Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πεδινά και παραθαλάσσια δεν θα ξεπερνούν γενικά τους 15-17°C, ενώ κάποιες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε γενικές γραμμές πάνω από τα 1500-1700μ.

Τετάρτη 25/11/2020

Αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις και την Τετάρτη με κάποιες βροχές στα βόρεια -βορειοδυτικά κι εσωτερικά διαμερίσματα. Τα νότια θα έχουν καλύτερες καιρικές συνθήκες, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές πολύ τοπικά. 
Οι βοριάδες θα είναι αρκετά ενισχυμένοι και θα αγγίζουν τα 6-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά, μικρή άνοδο στα νότια -νοτιοδυτικά. Οι όποιες χιονοπτώσεις, περίπου στα επίπεδα της Τρίτης.

Πέμπτη 26/11/2020

Άλλη μια μέρα με αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια -βορειοδυτική Κρήτη και κάποια διάσπαρτα ασθενή φαινόμενα την αρχή της ημέρας στα βορειοδυτικά κι εσωτερικά του νησιού. Πολύ καλύτερες όμως θα είναι οι καιρικές συνθήκες στα υπόλοιπα, με αρκετή ηλιοφάνεια, κυρίως στα νότια.
Οι βοριάδες που αρχικά θα αγγίζουν και τα 6-7 μποφόρ, σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 15-17°C στα βόρεια 1-2 βαθμούς υψηλότερη στη νότια Κρήτη.

Παρασκευή 27/11/2020

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες στα βόρεια κι ορεινά, αναμένονται για την Παρασκευή, που πάντως και σε αυτές τις περιοχές, ο ήλιος θα προσπαθήσει να επιβληθεί!
Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν περαιτέρω και θα αγγίζουν τα 3-5, πολύ τοπικά αρχικά και τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα κάνει όμως κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί! 

Σάββατο 28-29/11/2020 

Καλός ο καιρός το Σάββατο, με τους ανέμους σταδιακά να στρέφονται σε νοτιάδες και να ενισχύονται, κάποιες τοπικές νεφώσεις, θολούρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, τοπικές ομίχλες σε ευπαθείς περιοχές νωρίς το πρωί κι άνοδο της θερμοκρασίας.
Τα τελευταία λοιπόν προγνωστικά στοιχεία, θέλουν την Κυριακή να επιστρέφουν οι βροχές με ενισχυμένους νοτιάδες και κάποια σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Γι' αυτή τη νέα διαταραχή φυσικά θα μιλήσουμε με νέο άρθρο λογικά την Παρασκευή!


Πριν κλείσουμε να σας πούμε ότι δείχνει η νέα εβδομάδα να μπαίνει με κακοκαιρία και να σας παραθέσουμε την πιο πρόσφατη δορυφορική εικόνα που πήραμε από τη σελίδα sat 24.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου