Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Είναι η πρώτη φορά για την εφετινή υδρολογική περίοδο, που θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή σας, μιας και τα φαινόμενα από τις επόμενες ώρες,σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι την Παρασκευή τουλάχιστον το μεσημέρι, θα είναι έντονα, κυρίως στα βόρεια κι εσωτερικά του νησιού!
Σ' αυτές τις περιοχές, βρίσκεται ο περισσότερος πληθυσμός, οι μεγάλες πόλεις δεν αντέχουν τις υψηλές ποσότητες νερού κι είναι καλό να δείξουμε προσοχή! Πέραν τούτου, παντού χρειάζεται να είστε προσεχτικοί! Πιθανές σποραδικές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις ή η παρατήρηση υδροστροβίλων!

Μεγάλη Προσοχή, στα Χανιά, στον Αποκόρωνα, στο Ρέθυμνο σε ολόκληρο σχεδόν το νομό, στο Ηράκλειο και στα εσωτερικά προσήνεμα του, Στα Μάλια και στα βόρεια κι εσωτερικά του νομού Λασιθίου!
Μέρες τώρα σας έχουμε προϊδεάσει γι αυτήν τη κατάσταση, παρ' όλα αυτά δεν χρειάζεται κανένας πανικός, αρκεί στις πόλεις κυρίως να έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα και γενικότερα να μην υποτιμούμε τα φυσικά φαινόμενα! 
Για καλού κι για κακού, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας πλησίον σε χειμάρρους. Μην υποτιμήσετε σε  καμία περίπτωση τη ροή του νερού σε δρόμους ή μικρούς χειμάρρους, ενώ αν για το σπίτι σας, υπάρχει θέμα σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό θα είναι να προλάβετε και να πάρετε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα!  

1 σχόλιο: