Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Βροχερό το τριήμερο, Ανοιξιάτικη η νέα εβδομάδα

Η κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών, από την βορειοανατολική Ευρώπη, θα ευνοήσει το σχηματισμό πεδίου χαμηλών πιέσεων, στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μεσογείου της επόμενες ημέρες, μέτωπα των οποίων θα επηρεάσουν τη χώρα μας και το νησί μας!
Επιδείνωση λοιπόν θα παρουσιάσει ο καιρός από της προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, αρχικά από την δυτική Κρήτη με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα γενικευτούν, θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας μέχρι και το βράδυ, απ' άκρη σ' άκρη το νησί μας!

Πιθανές σποραδικές καταιγίδες, ενώ κατά τόπους από το απόγευμα της Παρασκευής, έως και της προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα!
Από εκεί και μετά, ο καιρός θα καταστεί άστατος με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και μεγάλα ανοίγματα και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Η Κυριακή θα είναι μια ημέρα με άστατο και βροχερό κατά διαστήματα καιρό! Πιθανές και πάλι σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κυρίως από το βράδυ σε δυτικά, νότια και νοτιοδυτικά διαμερίσματα θα έχουν και εντάσεις! Σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα με τη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης!
Βελτιωμένος ο καιρός την Δευτέρα με μικρή πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στα νότια κ εσωτερικά του νησιού, ενώ ακόμα καλύτερες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα επικρατήσουν την Τρίτη!
Οι άνεμοι που αρχικά την Παρασκευή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά κι από τα δυτικά θα στραφούν σε πιο ανατολικούς και θα ενισχυθούν αγγίζοντας πρόσκαιρα κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ακόμα και τα 7-8 μποφόρ!
Το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, που μόνο το Σάββατο θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι αγγίζοντας και τα 6-7 ίσως τοπικά και τα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Προβλήματα με τους ανέμους δεν θα υπάρξουν από την Κυριακή έως και την Τρίτη.
Πάμε τώρα στην θερμοκρασία, όπου οι μέγιστες στα πεδινά δεν θα ξεπερνούν την Παρασκευή τους 15-19°C , όμως λόγω και της στροφής των ανέμων σε νοτιάδες από το Σάββατο, αυτή θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα βόρεια αγγίζοντας τοπικά  ακόμα και τους 21-23°C!
Θα γλυκάνει λοιπόν αρκετά ο καιρός κι ίσως μεσοβδόμαδα, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ο υδράργυρος να αγγίξει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 25°C!

Σίγουρα με την επιδείνωση του καιρού τη νύχτα της Παρασκευής, θα σημειωθούν κι αξιόλογες χιονοπτώσεις στα βουνά μας!

Στον παραπάνω χάρτη που πήραμε από το Αμερικάνικο μοντέλο, θα παρατηρήσουμε ότι σταδιακά, μπαίνουμε σε μια κυκλοφορία, περίπου έως και τις 24-25 του μήνα, όπου θα επικρατήσει γενικά ανομβρία και καλές καιρικές συνθήκες. Όμως και πάλι προς το τελευταίο πενθήμερο του Νοέμβρη φαίνεται ο καιρός να χαλάει και να γυρίζει η καιρική τραμπάλα προς την μεριά μας! Τα παραπάνω που σας γράφουμε είναι με κάθε επιφύλαξη, καθώς μιλάμε για μια μακροπρόθεσμη εκτίμηση μέχρι και το τέλος του μήνα και τα στοιχεία μπορεί να αλλάξουν, ανά πάσα ώρα και στιγμή!
Μείνετε εδώ στους Μετεωκρήτες! Στο μπλοκ και στην ομάδα μας στο facebook, για να μαθαίνεται πρώτοι όπως τόσο χρόνια, έγκαιρα κι έγκυρα, τα πάντα για τον καιρό στην Κρήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου