Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Γυρίζουμε καιρική σελίδα

Βήμα βήμα είχαμε πει, ότι θα βγούμε από τον καιρικό λήθαργο κι επιτέλους το Φθινόπωρο, που ως εποχή στιγματίζεται από τις σφοδρές μάχες μεταξύ του απερχόμενου Θέρους και του επερχόμενου Χειμώνα, θ' αλλάξει πρόσωπο!
Ήδη, αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο, πήραμε μια υετική ανάσα κι η θερμοκρασία κυμαίνεται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.
Μέχρι και την Τετάρτη, το σκηνικό του καιρού δεν αλλάζει. Νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες, κυρίως στα βόρεια, δυτικά κι εσωτερικά διαμερίσματα, με διάσπαρτα ασθενή φαινόμενα, που πρόσκαιρα και τοπικά στην βόρεια Κρήτη ίσως έχουν κι εντάσεις!

Οι άνεμοι από την Τρίτη θα ενισχυθούν, αγγίζοντας την Τετάρτη τοπικά τα 7-8 ίσως και τα 9 μποφόρ σε ευπαθείς περιοχές κι ο υδράργυρος από την ίδια ημέρα θα υποχωρήσει λίγο! Οι μέγιστες θερμοκρασίες το τριήμερο θα κυμανθούν στα βόρεια πεδινά από 16 έως 21°C κι από 16 έως 23 στα νότια!
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού, αναμένεται από το απόγευμα-βράδυ της Πέμπτης, με βροχές σποραδικές καταιγίδες, νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά, περίπου πάνω από τα 1500-1700μ! Η νότια Κρήτη, θα επηρεαστεί λιγότερο και πιο τοπικά, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Δεν δείχνει να αλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Βοριάδες, τοπικές βροχές κυρίως στην βόρεια Κρήτη, ψύχρα έως και κρύο θα λέγαμε και λίγα χιόνια στα βουνά μας!
Πολλά υποσχόμενη, με πιο έντονα και πιο γενικευμένα φαινόμενα φαίνεται να είναι η επόμενη εβδομάδα! Είναι όμως ακόμα πολύ μακρυά και δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά!
Εδώ στους Μετεωκρήτες, είμαστε αισιόδοξοι! Δείχνει να περνάμε επιτέλους σε ένα αρκετά παραγωγικό διάστημα, που τόσο το έχει ανάγκη το νησί μας!

Όσοι δεν έχετε κατεβάσει τα Χειμωνιάτικα, είναι καιρός, σιγά σιγά να το κάνετε, ενώ θ' ανάψουν σώματα, τζάκια, σόμπες κλπ τις επόμενες ημέρες!

Μείνετε συντονισμένοι, στους Μετεωκρήτες, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα πάντα για τον καιρό στην Κρήτη!

1 σχόλιο: