Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ότι νεότερο για τον καιρό των επόμενων ημερών

Όσοι μας παρακολουθείτε και μας διαβάζετε δεν θα σας εκπλήσσουν τα σκαμπανεβάσματα του καιρού τις τελευταίες ημέρες και θα είσαστε και προετοιμασμένοι εδώ και μέρες για τις βροχές τα χιόνια στα βουνά (γενικότερα για την ψυχρή εισβολή)  που θα μας απασχολήσουν κυρίως από την Πέμπτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας!
Θα έχετε επίσης πάρει μια ιδέα για τον καιρό της Μεγάλης εβδομάδας, που γενικά θα μας επιτεθεί απ' ότι φαίνεται η θερμή γλώσσα της Αφρικής και θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες.

Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε πάνω στον καιρό τις Μεγαλοβδομάδας, είναι ότι δεν αποκλείεται κάποια μεταφορά σκόνης και κάποιες λασποψιχάλες ή μικρής έκτασης κι έντασης λασπομπόρες μέχρι τουλάχιστον και την Μεγάλη Πέμπτη κατά διαστήματα. Κατά τ' άλλα όπως τα έχουμε πει στο προηγούμενο άρθρο.
Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα τα τελευταία στοιχεία θέλουν να επικρατεί σχεδόν αίθριος καιρός με πιθανές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις (αυτό μπορεί να μεταβληθεί μιας και οι μέρες είναι πολλές έως τότε).

Στην τελευταία δορυφορική εικόνα που πήραμε πριν λίγο, θα παρατηρήσουμε αυξημένες νεφώσεις σχεδόν σε όλη την Κρήτη, ενώ σημειώνονται και κατά τόπους βροχές, κυρίως σε εσωτερικά και βόρεια διαμερίσματα. Όπως θα δούμε, συνδυάζεται ένας τύπος καιρού βορείου ρεύματος, με την αστάθεια στην ξηρά.
Αύριο λοιπόν θα επικρατήσουν γενικά καλές καιρικές συνθήκες με πιθανότητα μόνο σε κάποια εσωτερικά για πρόσκαιρα και τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα. Νέα επιδείνωση με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχοπτώσεις και χιόνια στα βουνά, αναμένεται από την Πέμπτη όπως προείπαμε.
Σε νέο άρθρο αργότερα θα τα πούμε αναλυτικά, για κάθε μέρα ξεχωριστά!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου