Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά; Θερμή εισβολή και σκόνες 4-6 του μήνα!

Με καλό καιρό, λίγες αραιές νεφώσεις τοπικά, ασθενής ανέμους από διάφορες γενικά διευθύνσεις και θερμοκρασίες το πρωί στα πεδινά μεταξύ 14-20°C θα ξεκινήσει ο καιρός την Πρωτομαγιά.
Καθώς θα πλησιάζουμε προς το μεσημέρι, κάποιες νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θ' αφήσουν κατά τόπους, κυρίως στην ανατολική και βόρεια Κρήτη κάποιες ψιχάλες, ή μικρής διάρκειας μπόρες το απόγευμα.

Από αργά το απόγευμα κι από τα δυτικά προς τ' ανατολικά σταδιακά, θ' ανοίξει και πάλι ο καιρός και τα όποια φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.
Καλές και οι μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 20-23°C, ενώ οι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι μόνο τοπικά σε κάποια παραθαλάσσια θ' αγγίζουν και τα 5 μποφόρ.
Την Πέμπτη 2 Μαΐου ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο νησί, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας σε εσωτερικά νότια κι ορεινά διαμερίσματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείονται μεμονωμένα φαινόμενα.
Οι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι σε δυτικά βόρεια και κάποια παραθαλάσσια διαμερίσματα θα αγγίζουν και τα 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 3-4 βαθμών σε σχέση με την Τετάρτη.
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και την Παρασκευή, με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι σε εσωτερικά και δυτικά διαμερίσματα. Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο!

Επιμένουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, να περάσουμε σε ένα Σαββατοκύριακο, με Καλοκαιρινές θερμοκρασίες κυρίως στα βόρεια λόγω των νοτιάδων, μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης και κάποιες λασποβροχές, από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι το πρωί-μεσημέρι της Κυριακής!
Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά!
Για το πόσο έντονο θα είναι το φαινόμενο, αν οι άνεμοι δημιουργήσουν προβλήματα και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον καιρό του Σαββατοκύριακου, θα μιλήσουμε με νέο άρθρο την Παρασκευή!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου