Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ενισχύονται οι βοριάδες, πέφτει η θερμοκρασία και καθαρίζουμε από την σκόνη

Ήδη από την Τρίτη, όπως σας είχαμε ενημερώσει, προσπαθεί να εδραιωθεί ένα βόρειο ρεύμα στην περιοχή μας και να εκτοπίσει τη σκόνη, από τα κατώτερα αρχικά, έως και τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας!

Σταδιακά λοιπόν οι βοριάδες ενισχύονται, κυρίως από την Παρασκευή το απόγευμα, και το Σαββατοκύριακο θα αγγίζουν τα 6-7 πρόσκαιρα και τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ, για να εξασθενήσουν από την Κυριακή κι ακόμα περισσότερο την Δευτέρα!
Ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν προς την περιοχή μας  κι έτσι θα κάνει αρκετή ψύχρα στα βόρεια κυρίως κι εσωτερικά διαμερίσματα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες εκεί, να κυμαίνονται κάτω από τους 20°C ! Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει από την σκόνη που μας ταλαιπώρησε πολύ το τελευταίο διάστημα, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο για λίγα τοπικά φαινόμενα από τη νύχτα της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο! Δεν αποκλείεται μάλιστα στα Λευκά όρη κυρίως , σε υψόμετρα άνω των 1500ων  μέτρων να παρατηρηθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις!

 (Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα μας απασχολήσουν το Σαββατοκύριακο, όπως φαίνονται στον θερμοκρασιακό χάρτη του GFS, στα 850hPa).
Κλείνοντας να σας πούμε  ότι κάτι σοβαρό όσον αφορά τις βροχές, δυστυχώς δεν φαίνεται! Η ανομβρία που μας ταλαιπωρεί φέτος θα συνεχιστεί μιας κι όπως αναφέραμε τα όποια φαινόμενα του Σαββάτου θα είναι πρόσκαιρα, ασθενή και τοπικού χαρακτήρα (βόρεια και κυρίως ορεινά διαμερίσματα). Εξετάζουμε το ενδεχόμενο για συνθήκες αστάθειας από την Τρίτη-Τετάρτη και μετά, όμως μέχρι τότε, θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο!
Μείνετε στους Μετεωκρήτες! Από εδώ, το meteokrites.gr και την ομάδα μας στο facebook όπως τόσα χρόνια, θα μαθαίνετε πρώτοι, τα πάντα για τον καιρό στην Κρήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου