Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Η πρόγνωση από τους Μετεωκρήτες, μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα

Με ήπιο γενικά καιρό, καλές θερμοκρασίες για την εποχή και με τους ανέμους να μην δημιουργούν προβλήματα, θα βαδίσουμε μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη!

Από την Μεγάλη Παρασκευή, αλλάζει το σκηνικό! Οι άνεμοι που θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις θα ενισχυθούν, ενώ δεν αποκλείονται τοπικού και παροδικού χαρακτήρα φαινόμενα.
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλουν τον καιρό να επιδεινώνεται περαιτέρω, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, τη νύχτα προς τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου!
Το Μεγάλο Σάββατο λοιπόν ο καιρός θα καταστεί άστατος, θα το χαρακτηρίζαμε, ως την πιο βροχερή ημέρα, κυρίως για τα δυτικά, τα βόρεια και τα εσωτερικά του νησιού, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σταδιακά μετά το μεσημέρι! Η θερμοκρασία  θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 19-20°C στα βόρεια και τους 21 με 22°C στα νότια. Χιόνια θα σημειωθούν  πάνω από τα 1600-1700μ.

Όλα δείχνουν, ότι την ημέρα του Πάσχα, θα έχουμε τον γνωστό καιρό βορείου ρεύματος. Βοριάδες λοιπόν αρκετά ενισχυμένοι, ψύχρα, βροχές κυρίως στα βόρεια κι εσωτερικά του νησιού, οι οποίες θα είναι παροδικού χαρακτήρα στα πιο πεδινά και παραθαλάσσια διαμερίσματα και χιόνια στα ορεινά! Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Βελτίωση από την Δευτέρα του Πάσχα! Τα όποια φαινόμενα, γρήγορα θα περιοριστούν και θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο!

Να τονίσουμε εδώ κάποια πράγματα μιας και ενδιαφέρουν πολύ κόσμο. Την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, η πιθανότητα είναι αρκετά σοβαρή για βροχές. Τη βραδιά της Ανάστασης κυρίως στα βόρεια κι εσωτερικά, ο καιρός θα είναι άστατος και βροχερός, ενώ θα κάνει αρκετή ψύχρα, γι αυτό ας προετοιμαστούμε κατάλληλα. Την ημέρα του Πάσχα μην σας φανεί περίεργο να κάτσουμε και στο τζάκι! Τέλος, δεν δείχνουν οι άνεμοι να ενισχύονται τόσο, έτσι ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα.
Κλείνοντας, αφού σας πούμε ότι η εποχή προγνωστικά είναι αρκετά δύσκολη και υπάρχει πιθανότητα κάποιων αλλαγών κυρίως πέραν του τριημέρου, να σας ευχηθούμε, υγεία ευτυχία και γαλήνη τις Άγιες τούτες ημέρες και με το καλό να έρθει η Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου