Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ζέστη μέχρι και την Δευτέρα! Ανάσα δροσιάς από την Τρίτη και μετά

Με την ανομβρία να συνεχίζεται και την θερμή γλώσσα της Αφρικής να μας φλερτάρει, θα πορευτούμε μέχρι και την Δευτέρα! Από εκεί και μετά, ψυχρότερες αέριες μάζες θα κινηθούν προς την περιοχή μας, τουλάχιστον θα δροσίσει και θα φύγει σταδιακά η σκόνη!

Στο προγνωστικό χάρτη του Αμερικάνικου μοντέλου GFS ,παρατηρούμε που θα βρίσκεται η θερμή αέρια μάζα το ερχόμενο Σάββατο!
Να τονίσουμε εδώ, ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 23ων και 29°C, όμως σε ευπαθείς περιοχές της νότιας Κρήτης όπου κατά διαστήματα θα επιδρά καταβάτης άνεμος, στα εσωτερικά όπου δεν θα επιδρά η θαλάσσια αύρα και στα βόρεια όπου πρόσκαιρα οι άνεμοι από την Κυριακή το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες, θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες από 30 έως και 34°C !

Θα κάνει αρκετή ζέστη όπως βλέπουμε στο Αμερικάνικο μοντέλο, τη νύχτα της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας!
Την Δευτέρα, δεν αποκλείονται και τοπικές λασποψιχάλες ή λασπομπόρες! Σχετική θολούρα θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα όλες τις μέρες, ενώ δείχνει να είναι περισσότερη η Αφρικάνικη σκόνη, από την Κυριακή το βράδυ και μετά. 
Όσον αφορά το κεφάλαιο βροχές, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλουν να εισέρχονται ακόμα ψυχρότερες αέριες μάζες από την Τετάρτη και μετά και να δημιουργούνται συνθήκες αστάθειας! Είναι όμως πολύ μακριά και η προγνωσιμότητα  αυτήν την εποχή αρκετά δύσκολη, γι αυτό παρακολουθώντας καθημερινά τους Μετεωκρήτες, θα ενημερώνεστε για οποιαδήποτε εξέλιξη!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου