Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Δυο λόγια για τον καιρό των επόμενων ημερών

Η καιρική ομάδα Μετεωκρήτες, σας εύχεται καλό Χειμώνα, καλές γιορτές με υγεία και όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα, σε όλο το κόσμο! Συνεχίζεται ο άστατος καιρός στο νησί μας!

Όπως θα δείτε στην εικόνα που πήραμε από το δορυφόρο, νότια το Λιβυκό και το νότιο Κρητικό πέλαγος βράζουν! Φαίνονται οργανωμένες καταιγίδες ήδη να πλησιάζουν περιοχές στα νότια του νησιού μας!
Στους άλλους χάρτες, θα δείτε εικόνες που πήραμε από καιρικά μοντέλα, σχετικά με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα το μεσημέρι ...
Δείχνουν σύσσωμα λοιπόν, περισσότερο άστατο καιρό και βροχερό, στη νότια Κρήτη και τη δυτική ίσως και καλύτερες καιρικές συνθήκες στα βόρεια -βορειοανατολικά .
Είναι θα λέγαμε ένα κουίζ ο σημερινός καιρός, με τα νότια και τα δυτικά -νοτιοδυτικά να κινούνται μεταξύ άστατου καιρού με παροδικές και τοπικές βροχες έως και να έχουμε κάτι κάπως σοβαρότερο με κάποιες καταιγίδες να καταφέρνουν να πιάσουν περισσότερη στεριά.
Από την άλλη τα βόρεια -βορειοανατολικά, να κινούνται μεταξύ στο να βγάλει ολόκληρη τη μέρα με ανοίγματα και τοπικές ψιχάλες ή ασθενείς βροχές, έως κατά τόπους,  να σας σχολάσει από τις εξωτερικές σας εργασίες!
Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ ο καιρός επιδεινώνεται περαιτέρω κυρίως στα νότια και τα δυτικά, ενώ η Παρασκευή θα είναι ακόμα πιο βαριά ημέρα, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νότια τα δυτικά και ίσως τα πολύ ανατολικά του νησιού με πιο άστατο γενικά καιρό στα βόρεια!
Το Σάββατο, παρ' ότι φαινόταν καθαρό από βροχές, δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που και που, μια πιθανότητα θα λέγαμε, κυρίως προς το μεσημέρι, να σημειώνονται κάποιες μπόρες, η καταβρέγματα κυρίως στα εσωτερικά ...Κάτι σαν την Τετάρτη που μας πέρασε.
Την Κυριακή δείχνει να τη βγάζει την ημέρα χωρίς κάτι το σοβαρό, ίσως όμως κάποιες λασποψιχάλες ή ασθενείς τοπικές λασποβροχές, για λίγο να σας αγχώσουν!

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και τη νέα εβδομάδα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος και βροχερός, με τα νότια ρεύματα να κυριαρχούν αρκετές βροχές στα νότια, δυτικά -νοτιοδυτικά του νησιού και κάπως πιο άστατο το καιρό στα βόρεια -βορειοανατολικά, με αρκετά ανοίγματα και λιγότερες σχετικά βροχές.
Κάτι ακόμα που θα πρέπει να επισημάνουμε, είναι ότι η θερμοκρασία σε γενικές γραμμές τουλάχιστον για τις επόμενες 10-15 ημέρες θα διατηρηθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα ...Δεν φαίνεται δηλαδή κάποια ψυχρή εισβολή αφού θα κυριαρχούν τα νότια ρεύματα, λόγω της κυκλοφορίας που σας έχουμε πει ότι άλλαξε. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή σε κάποια βόρεια του νησιού, πολύ πιθανόν να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος και πάνω από τους 22°C! 
Οι νοτιάδες μόνο σήμερα θα ενισχυθούν κάπως και κυρίως την Κυριακή, μάλλον όμως χωρίς να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.
Κάποιες χιονοπτώσεις θα έχουμε αύριο, ψηλά όμως στα βουνά μας!
Κρατήστε λοιπόν, ότι το Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες για τη συλλογή ελαιοκάρπου σήμερα μάλλον για κάποια βόρεια, ενώ πιο βαριά ημέρα θα είναι η Παρασκευη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου