Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Προσοχή! Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μικρές αποκλείσεις, που παρατηρούμε στους προγνωστικούς χάρτες, σε σχέση με την τελευταία ανακοίνωση που κάναμε στην ομάδα μας στο facebook Μετεωκρήτες, ελαφρώνουν λίγο την κατάσταση σχετικά με την επιδείνωση του καιρού που ξεκινάει από σήμερα τη νύχτα, παρ' όλα αυτά και πάλι χρειάζεται μεγάλη προσοχή!

Η ελαφρώς ανατολικότερη πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και η εμβάθυνση του που σε κάποια τρεξίματα φαινόταν να πέφτει ακόμα και κάτω από τα 990mb, ενώ τώρα φαίνεται ν' αγγίζει τα 992mb περίπου, θα επιφέρει μικρές αλλαγές σε ανέμους και φαινόμενα! Η γρήγορη κίνηση του νοτιοανατολικά φαινόταν εδώ και ημέρες κι έτσι μέσα στην Κυριακή, ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
Πιο αναλυτικά λοιπόν, από τη νύχτα της Παρασκευής και κυρίως από το πρωί του Σαββάτου, ο καιρός θα επιδεινωθεί ραγδαία, από τα δυτικά προς τ' ανατολικά!
Οι βροχές που θα είναι έντονες και γενικευμένες, οι καταιγίδες, οι πιθανές χαλαζοπτώσεις οι θυελλώδεις νοτιάδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας και η πτώση της θερμοκρασίας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο!
Προσοχή! Κατά τόπους τα φαινόμενα (έντονες βροχές-χαλαζοπτώσεις) πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα, γι αυτό να μην τα υποτιμάτε. Να μην διασχίζεται κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας και λίγο μετά χειμάρρους και ρυάκια.
Προσοχή με τους ανέμους, που κατά τόπους θα αγγίζουν τα 8-9 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα και τοπικά, ριπές ακόμα και άνω των 10 μποφόρ δεν αποκλείονται! 
Πολύ πιθανόν να γίνουν ορατοί υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι! Νοτιάδες θα επικρατήσουν αρχικά (Ν-ΝΔ), ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε πιο δυτικούς, κι από το βράδυ βοριάδες, με σταδιακή εξασθένιση.

Πρόσκαιρα από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα , όμως και πάλι από τη νύχτα, αναμένονται έντονες βροχές και πιθανές καταιγίδες, στα βόρεια κι εσωτερικά του νησιού! Πιθανά προβλήματα στις μεγάλες πόλεις και όχι μόνο, τη νύχτα του Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής! 
Η θερμοκρασία σε γενικές γραμμές το Σαββατοκύριακο, δεν θα ξεπερνάει τους 18°C στα πεδινά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 1700-1800μ και πάνω.
Όπως είπαμε η Κυριακή θα είναι μια αρκετά καλή ημέρα για τη νότια Κρήτη, ενώ στα βόρεια, ο καιρός θα είναι πιο βαρύς και αρχικά θα σημειώνονται κάποια φαινόμενα που γρήγορα θα περιοριστούν θα εξασθενήσουν και το αργότερο μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν παντού.
Όπως σας έχουμε προϊδεάσει, ηλιόλουστες ημέρες μας περιμένουν τη νέα εβδομάδα με καλές θερμοκρασίες και χωρίς προβλήματα, όσον αφορά τους ανέμους.
Συννεφιάζει εκ νέου και πάλι μάλλον από την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά για πιο μετά θα σας ενημερώσουμε την ερχόμενη εβδομάδα.
Λίγο αργότερα σήμερα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρώτη εικόνα για τον καιρό της παραμονής και της ημέρας των Χριστουγέννων!
Κλείνοντας να ξαναπούμε ότι η κακοκαιρία αυτή αν και σύντομη χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή και για να μην ρωτάτε, όλο το νησί, απ' άκρη σ' άκρη θα ποτιστεί αξιόλογα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου