Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Σκόνη από την Αφρική;

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλουν να τη γλιτώνουμε από σοβαρές βροχοπτώσεις τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, όμως εδώ πάει η φράση, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Για ποιο λόγο το λέμε αυτό; Γιατί όλα δείχνουν, ότι δεν θα γλυτώσουμε την Αφρικάνικη σκόνη!
Όπως θα δούμε στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη από το gfs (Αμερικάνικο μοντέλο), βαρομετρικό χαμηλό, δείχνει να οργανώνεται στα βόρεια παράλια της Λιβύης, με αποτέλεσμα από την Παρασκευή, να στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες, οι οποίοι σταδιακά θα ενισχυθούν! 
Την μεταφορά σκόνης από την Παρασκευή η οποία θα μας απασχολήσει και το Σάββατο, την θεωρούμε βέβαιη. Την ένταση του φαινομένου δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακόμα, μιας και μικρή ενίσχυση του ή μια μικρή απόκλιση στην πορεία του σε σχέση μ' αυτή που βλέπουμε τώρα στα μοντέλα, μπορεί ν' αλλάξει πολλά!
Υπάρχει πάντως μεγάλη πιθανότητα για κάτι σοβαρό, άρα ας είμαστε λίγο προετοιμασμένοι και μακάρι τα νεότερα στοιχεία, να μας δώσουν ένα πιο αισιόδοξο σενάριο.
Να θυμάστε ότι ο υδράργυρος θ' ανέβει σημαντικά από το απόγευμα της Παρασκευής κι ότι θα έχουμε κάποιες ψιχάλες ή λασποβροχές.

Κατά τ' άλλα την Τετάρτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας, στα εσωτερικά και νότια κατά τόπους θα εκδηλωθούν κάποιες μπόρες ή ακόμα και καταιγίδες.
Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί παντού κι έτσι η Πέμπτη θα ναι μία ημέρα χωρίς βροχές.
Η θερμοκρασίες το διήμερο θα είναι καλές, ενώ οι δυτικοί άνεμοι που τώρα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι στα πελάγη, σταδιακά θα εξασθενήσουν!
Κλείνοντας να σας πούμε ότι αν και μικρή, είναι υπαρκτή η πιθανότητα το χαμηλό της Παρασκευής να κινηθεί λίγο ανατολικότερα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έχουμε λίγο περισσότερες βροχές. Επειδή λοιπόν τα στοιχεία μπορεί να αλλάξουν λίγο, θα χρειαστεί να σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου