Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Τέσσερις εποχές ...Αυτή είναι η Άνοιξη

Μέχρι τις 20 του Απρίλη, αναμένεται ένα καιρικό κοκτέιλ! Θα βιώσουμε όλες τις εποχές ξεκινώντας από μια μυρωδιά Καλοκαιριού μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τουλάχιστον θερμοκρασιακά (ήδη σε πολλές περιοχές του νησιού κυρίως στα δυτικά ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 26-28°C), ακολουθεί η Άνοιξη, θα Φθινοπωριάσει την Δευτέρα και την Τρίτη, για να πάρουμε μια αίσθηση Χειμώνα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.
Όσον αφορά τις βροχές, αναμένονται τοπικά και κατά διαστήματα. Λίγο πιο αξιόλογες θα είναι αυτές το Σάββατο σε πρώτη φάση, όχι όμως κάτι το σοβαρό, το γενικευμένο και δεν θα έχει διάρκεια.
Στον αντίποδα από την Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη θα βρέξει περισσότερο και παντού!
Αν ρωτάτε για χιονοπτώσεις, ναι, τα βουνά μας κυρίως από τα 1600-1700μ και πάνω, έχουν μέλλον.

Τελικά οι νοτιάδες σήμερα όπως σας είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο, θα ενισχυθούν και θα μεταφέρουν σκόνη από την Αφρική, όμως ευτυχώς μόνο τοπικά και πρόσκαιρα θ' αγγίζουν και τα 7 μποφόρ κι έτσι μάλλον πρόκειται για μια κάπως πιο μέτρια μεταφορά.
Δεν αποκλείονται σήμερα κάποιες λασποψιχάλες ή και πρόσκαιρες τοπικού χαρακτήρα λασποβροχούλες, ενώ όπως είπαμε αρχικά, αύριο από το μεσημέρι και μετά και καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο δυτικούς - βορειοδυτικούς θα έχουμε ένα πέρασμα με τοπικά φαινόμενα, τα οποία όμως θα αφορούν κυρίως δυτικά, κεντρικά και βόρεια διαμερίσματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, η ατμόσφαιρα σταδιακά θα καθαρίσει από την όποια θολούρα, ενώ και τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.
Καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή, όμως σταδιακά θα συννεφιάσει και δεν αποκλείουμε μεμονωμένα φαινόμενα κυρίως σε κάποια δυτικά κι εσωτερικά του νησιού.
Οι άνεμοι σε γενικές γραμμές μέχρι και τα μέσα τις επόμενης εβδομάδας δεν φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα!

Όπως είπαμε επιδείνωση του καιρού, αναμένουμε από την Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη, για την οποία θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά με νέο άρθρο την Κυριακή, τότε που θα μπορούμε να δούμε κι από πιο κοντά, την ψυχρή μεταφορά προς το τέλος τις εβδομάδας τα χαρακτηριστικά, τη διάρκεια και την δυναμική της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου