Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Άστατος ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες σήμερα

Με τους ανέμους να στρέφονται σε πιο δυτικούς - νοτιοδυτικούς και να ενισχύονται κυρίως σε κάποια νότια, δυτικά και παραθαλάσσια διαμερίσματα αγγίζοντας σταδιακά τα 6-7 σε ριπές ακόμα και τα 8 μποφόρ κατά τόπους προς τις βραδινές ώρες ...Τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση στα εσωτερικά και τα νότια αρχικά κι αργότερα παντού (μέγιστες 15-17°C στα νότια νοτιοδυτικά, 17-20°C στα βόρεια κι ανατολικά) κι ένα πέρασμα σταδιακά από τα δυτικά προς τ' ανατολικά, με βροχές αρκετά δυνατές πρόσκαιρα και τοπικές καταιγίδες, θα πορευτούμε σήμερα Δευτέρα!

Πιο αναλυτικά, ήδη οι νεφώσεις αρχίζουν να πυκνώνουν σε δυτικά και νότια διαμερίσματα,  ενώ όσο περνάει η ώρα κάποιες βροχές θα σημειώνονται εκεί.
Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα γενικευτούν και σχετικά γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα! Σε δυτικά ,νότια, εσωτερικά αλλά και κατά τόπους σε βόρεια διαμερίσματα, δεν αποκλείεται έστω και πρόσκαιρα τα φαινόμενα να έχουν εντάσεις. Πιθανές χαλαζοπτώσεις! 
Παρ' όλα αυτά θα έχουμε και κάποια ανοίγματα, που όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες θα μεγαλώνουν, ενώ οι βροχές σταδιακά θα περιορίζονται με αποτέλεσμα μέσα στη νύχτα να σταματήσουν παντού.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε Λευκά όρη και Ψηλορείτη από τα 1500-1600μ και πάνω (1800μ και πάνω στα Όρη Δίκτη).
Αν και δεν θα μοιάζει σε ένταση και χρονική διάρκεια αυτή η διαταραχή, με την πρόσφατη που βιώσαμε και δημιούργησε πολλά προβλήματα και πάλι πρέπει να δείξουμε κάποια προσοχή, γιατί εκτός των άλλων θα έχουμε και ηλεκτρικές εκκενώσεις!
Κλείνοντας να σας πούμε ότι θα παραμείνει η αστάθεια με κάποιες τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας την Τρίτη στα κεντροβόρεια και την Τετάρτη στα κεντρονότια, ενώ δείχνει από την Πέμπτη και μετά να περνάμε σε καλές καιρικές συνθήκες κι άνοδο της θερμοκρασίας.
Οι δυτικογενείς άνεμοι μέχρι και την Τρίτη θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι στα πελάγη κι ισως δημιουργήσουν κάποια προβλήματα εκει.
Την Τετάρτη θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά με νέο άρθρο, για τον καιρό που θα έχουμε μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου