Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο, Ανοιξιάτικη η ερχόμενη εβδομάδα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, από τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου στο νησί μας. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής, οι βροχές, οι καταιγίδες και η ενίσχυση των δυτικών - νοτιοδυτικών ανέμων, που κατά τόπους κυρίως σε κάποια νότια παραθαλάσσια θα αγγίζουν και τα 6-7 μποφόρ πρόσκαιρα. Τα φαινόμενα, αν και θα είναι παροδικά (θα υπάρχουν και ανοίγματα κυρίως στα βόρεια), κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουν κι έντονο χαρακτήρα!

Από τα ξημερώματα της Κυριακής κι ενώ ο καιρός θα έχει παρουσιάσει σχετική βελτίωση, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν γρήγορα σε πιο βόρειους - βορειοδυτικούς και θα σημειώνονται εκ νέου βροχές που στα βόρεια - βορειοδυτικά κι εσωτερικά του νησιού δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.
Αν και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά, πολυπαθείς περιοχές στα βόρεια κι εσωτερικά του νομού Χανίων και Ρεθύμνης θα δεχθούν και πάλι, έστω και πρόσκαιρα σοβαρές βροχές.
Να τονίσουμε εδώ, ότι οι βοριάδες δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα καθώς δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 (πολύ τοπικά και πρόσκαιρα 7 μποφόρ), ενώ οι χιονοπτώσεις σε γενικές γραμμές θα περιορίζονται από τα 1400-1500μ και πάνω.
Πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Δευτέρα με πιθανότητα μόνο για κάποια τοπικά φαινόμενα στους ορεινούς όγκους και πλησίον αυτών.
Κλείνοντας να σας πούμε, ότι άνομβρο, με Ανοιξιάτικες συνθήκες και ανεβασμένες θερμοκρασίες δείχνει να κυλά το δεύτερο πενθήμερο του Μάρτη, δεν ξέρουμε με σιγουριά όμως, αν ο Χειμώνας, έχει πει την τελευταία του κουβέντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου