Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Δεν ησυχάζει ο καιρός, πιο ήπιες όμως οι διαταραχές που έρχονται

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης! Κύρια χαρακτηριστικά αυτής, θα είναι οι βροχές κυρίως στα βόρεια, βορειοδυτικά κι εσωτερικά διαμερίσματα του νησιού, τα χιόνια κατά μέσο όρο πάνω από τα 900-1000μ, η ενίσχυση των βοριάδων οι οποίοι θα αγγίζουν και τα 7-8 μποφόρ και η πτώση της θερμοκρασίας!

          (Φωτογραφία της Δέσποινα Άννι από την πρόσφατη κακοκαιρία, στο λιμάνι των Χανίων)

Περιοχές με πιο πρόσκαιρα πιο τοπικά και πιο ασθενή φαινόμενα, θα είναι αυτές στη νότια, ανατολική - νοτιοανατολική Κρήτη. Από το απόγευμα και μετά και μέχρι την Δευτέρα λίγο πριν το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα είναι πλέον διάσπαρτα (χιονιστής καιρός που λέμε), ενώ δεν αποκλείονται νιφάδες ή χιονοχάλαζο και λίγο χαμηλότερα σε εξάρσεις, σε σχέση με τα υψόμετρα που δώσαμε!
Πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη το μεσημέρι και μετά, γιατί από το ερχόμενο Σάββατο, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού!
Να τονίσουμε εδώ, ότι η μεταβολή αυτή της Τετάρτης και του Σαββατοκύριακου, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται μ' αυτές που βιώσαμε τελευταία στο νησί μας. Θα είναι αρκετά πιο ήπιες! Μικρότερης έντασης, έκτασης και διάρκειας οι βροχές, ενώ οι άνεμοι σίγουρα μέχρι το Σάββατο δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στον απόπλου των πλοίων.
Στον αντίποδα όμως, πρέπει να πούμε, ότι δεν ησυχάζει ο καιρός και σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε έντονα το τελευταίο διάστημα με πολλές καταστροφές και πέντε αδικοχαμένες ψυχές, αυτό είναι πολύ αρνητικό!
Αναλυτικά για την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, θα τα πούμε με νέο άρθρο την Παρασκευή, και συγχρόνως θα ρίξουμε και μια ματιά στο πρώτο μισό του Μάρτη, που με τα τελευταία στοιχεία δεν δείχνει κι αυτό να μας αφήσει να χαλαρώσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου