Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ο καιρός των επόμενων ημερών στην Κρήτη. Δείτε που αναμένονται χιονοπτώσεις

Χρόνια πολλά, καλές γιορτές με υγεία κι ευτυχία σε όλους! Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες  ώρες στο νησί μας! Βροχές που κατά τόπους θα έχουν και εντάσεις, πιθανές κάποιες σποραδικές καταιγίδες και χιόνια αρχικά στα βουνά μας.
Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν κυρίως από τις βραδινές ώρες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση! Τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης θα χιονίζει από τα 900-1000μ. Μην απορήσετε, αν δείτε χιονόνερο, χαλαζάκι, ή κάθε λογής χιονοσφαιρίδια, ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα!

Η Τετάρτη λοιπόν θα είναι μία άκρως Χειμωνιάτικη ημέρα, με παροδικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια κι εσωτερικά του νησιού, μεγαλύτερα ανοίγματα και γρήγορη βελτίωση στα νότια.
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν κι άλλο, αγγίζοντας τα 7-8, πολύ τοπικά ακόμα και τα 9 μποφόρ κι η θερμοκρασία θα πέσει. Από 9 έως 12°C, αναμένεται να κυμανθεί σε γενικές γραμμές σε πεδινά και παραθαλάσσια διαμερίσματα.
Χιονοπτώσεις από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται από τα 800μ και πάνω. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης, όπου και ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα, πολύ πιθανόν να χιονίζει πρόσκαιρα από τα 700-800μ και πάνω.
Γενικότερα, θεωρούμε ότι θα χιονίσει πχ σε οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια, με πιθανότητα όμως χιονόστρωσης (όχι κάτι το σοβαρό δηλαδή).  Χιονόνερο, χαλαζάκι, ή κάθε λογής χιονοσφαιρίδια και πάλι δεν αποκλείουμε, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο!

Κάποιες νεφώσεις στα βόρεια θα μας απασχολούν, όλες τις επόμενες ημέρες, με μικρή πιθανότητα για πολύ τοπικές κι ασθενείς βροχές παροδικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, όμως θα κάνει ψύχρα έως και κρύο θα λέγαμε, αφού σε γενικές γραμμές οι μέγιστες στα πεδινά, δεν θα ξεπερνούν τους 15-16°C.
Νέα αλλαγή του καιρού αναμένουμε μάλλον από το απόγευμα της προτελευταίας ημέρας του χρόνου και κυρίως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για την οποία θα μιλήσουμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου