Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Διαδοχικές διαταραχές, προσοχή από το Σάββατο το βράδυ!

Όσοι μας παρακολουθείτε και μας διαβάζετε θα έχετε καταλάβει, ότι έχουμε μπει όπως είχαμε γράψει σ' ένα παλιότερο άρθρο, σε μια αρκετά ευνοϊκή και παραγωγική κυκλοφορία για το νησί μας, η οποία και θα συνεχιστεί. Το έχουμε ανάγκη!

Διαδοχικά λοιπόν βαρομετρικά χαμηλά με μέτωπα, όπως θα δούμε και στους παρακάτω χάρτες, θα μας απασχολήσουν τουλάχιστον μέχρι και τις 20 του μήνα. Μάλιστα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, ότι κάπως έτσι θα πάμε μέχρι και το τέλος του 2018!

(Χάρτης για την Πέμπτη 13/12/2018)
(Χάρτης για την Κυριακή 16/12/2018)
(Χάρτης για την Τρίτη 18/12/2018)

Να πούμε πριν δούμε αναλυτικά την κάθε μέρα μέχρι και την Δευτέρα 17/12, ότι πέραν των βροχοπτώσεων, ο καιρός θα γλυκάνει, το πάνω χέρι θα πάρουν οι νοτιάδες, οι άνεμοι, επειδή ενδιαφέρει πολύ κόσμο μάλλον δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στον απόπλου των πλοίων, ενώ από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, θα πρέπει να δείξουμε προσοχή μιας και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους αρκετά έντονα!

Πρόγνωση για την Πέμπτη 13/12/2018

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες! Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα και μέχρι αργά το μεσημέρι θα έχουν επηρεάσει όλο το νησί. Πιο άστατος ο καιρός στα βόρεια κι ανατολικά διαμερίσματα, περισσότερο δεμένος στα νότια-νοτιοδυτικά κι εσωτερικά με πιο έντονες και μεγαλύτερης διάρκειας βροχοπτώσεις! Τη νύχτα και μέχρι το ξημέρωμα της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά.
Οι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και θα αγγίζουν τα 6-7, τοπικά και πρόσκαιρα ακόμα και τα 8 μποφόρ!
Η θερμοκρασία σε άνοδο, δεν θα ξεπερνάει στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τους 16-19°C (θα ανέβουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί).
Πιθανές τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν πάνω από τα 1600-1700μ σε γενικές γραμμές.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 14/12/2018

Αρχικά λίγες νεφώσεις, στα νότια-νοτιοδυτικά με κάποιες τοπικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν. Καλός ο καιρός στην υπόλοιπη Κρήτη. Από τη νύχτα και κυρίως προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, τα σύννεφα θα έχουν την τάση να πυκνώνουν εκ νέου κατά τόπους.
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα (3-5 μποφόρ, θα ενισχυθούν και πάλι από τη νύχτα).
Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα αγγίζει και τους 20-22°C τις θερμές ώρες της ημέρας.

Πρόγνωση για το Σάββατο 15/12/2018

Νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες. Γρήγορα το σκηνικό του καιρού θα καταστεί πιο μουντό και δεν αποκλείονται διάσπαρτα φαινόμενα. Πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνιση του έστω και πρόσκαιρα το φρύδι του νότου. Από το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Κυριακής, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα δυτικά προς τ' ανατολικά, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι από νότιες γενικά διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα αγγίζει στα πεδινά και παραθαλάσσια τους 18-21°C.

Πρόγνωση για την Κυριακή 16/12/2018

Ημέρα που πρέπει να δείξουμε προσοχή είναι η Κυριακή (κι από τη νύχτα του Σαββάτου)! Το βαρομετρικό χαμηλό, όπως είδατε και στον παραπάνω χάρτη, περνάει πάνω από το νησί μας σχεδόν, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Κακοκαιρία λοιπόν με βροχές, καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι αρκετά έντονα κυρίως στα ανατολικά! Η γη ίσως να μην μπορεί να συγκρατήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού που θα πέσουν, ενώ θα δοκιμαστούν και οι μεγάλες πόλεις του νησιού μας! Για την Κυριακή, μάλλον θα χρειαστεί να σας ενημερώσουμε εκτάκτως μέχρι το Σάββατο εφόσον το κρίνουμε σκόπιμο! Πάντως μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ενώ θα έχουν την τάση να στραφούν σε πιο βορειοδυτικούς!
Η θερμοκρασία σε πτώση, ενώ τα χιόνια θα αφορούν και πάλι τα βουνά μας, κυρίως πάνω από τα 1500-1600μ.

Πιθανά λίγα φαινόμενα αρχικά την Δευτέρα στην βόρεια Κρήτη με σταδιακή βελτίωση, ενώ νέα επιδείνωση μας υπόσχονται τα καιρικά μοντέλα από την Τρίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου