Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (Εκτίμηση καιρού Κρήτης για το Σαββατοκύριακο 29-/30/3/2014)

Ο Μάρτης για πολλές περιοχές της Κρήτης ,κυρίως κεντρικές ανατολικές και βόρειες ,αποδείχτηκε παραγωγικός ,παρ' ότι έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα ,από τις 18 του μήνα και μετά!
Αύριο Σάββατο λοιπόν την 29η μέρα του είπε να γράψει τον επίλογο του ανεβάζοντας λίγο κατά την γνώμη μου, τα χιλιοστά του υετού σε κάποιους μετεωρολογικούς σταθμούς της βόρειας ,ορεινής κι ανατολικής Κρήτης! Τις προσήνεμες στο βόρειο ρεύμα περιοχές!
Θα χώριζα την αυριανή ημέρα σε δύο μέρη. Το πρώτο μέχρι αργά το μεσημέρι όπου οι άνεμοι θα πνέουν πιο βορειοδυτικοί με αναπτύξεις προς το Κρητικό κυρίως ,όπου η πιθανότητα για κάποιες βροχές σε παραλιακές περιοχές είναι μικρή και το δεύτερο από εκεί και μετά έως αργά τη νύχτα όπου θα μπουκάρει ,αν μου επιτρέπεται η έκφραση ο βοριάς και ο καιρός θα κλείσει περισσότερο! Τοπικές βροχές λοιπόν στα τμήματα που προαναφέραμε ,όπου τις απογευματινές - πρώτες βραδυνές ώρες ίσως διάσπαρτα έχουν και αξιόλογες εντάσεις ! Κατά την <<έξαρση>>  των φαινομένων υπάρχει πιθανότητα και για αστραπόβροντα ,λόγω τις σχετικής αστάθειας στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας ! Τα όποια φαινόμενα μέχρι αργά τη νύχτα -πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα έχουν σταματήσει !
Κάποιες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1600-1700 μ περίπου !
Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ ! Τη νύχτα προς την Κυριακή θα αγγίξουν ακόμα και τα 8 (στα βορειοδυτικά θαλάσσια παραθαλάσσια ακόμα και 9 μποφόρ)!
Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπερνά στα βόρεια τους 18-19°C ,ένα με δύο βαθμούς μεγαλύτερη θα είναι στα νότια - νοτιοανατολικά διαμερίσματα της Κρήτης!
Την Κυριακή παρ 'ότι τα φαινόμενα θα σταματήσουν πλην μια μικρή πιθανότητα που υπάρχει στα ορεινά , το μόνο που θα μας απασχολήσει θα είναι οι κατά τόπους πυκνές νεφώσεις !
Οι άνεμοι που την αρχή της ημέρας θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ σταδιακά θα εξασθενήσουν !
Η θερμοκρασία σε νέα πτώση δεν θα ξεπερνά τους 16 °C (στα νότια θα είναι και πάλι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου