Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

"ΕΚΤΑΚΤΟ" ΚΡΗΤΗ (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ)

Ένα αβαθές χαμηλό ,απ'αυτά όμως που μπορούν να θεωρηθούν ακόμα και επικίνδυνα θα απασχολήσει σήμερα το νησί μας!
Για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τελευταία στην περιοχή μας ,κύριος υπεύθυνος είναι ο εκτεταμένος αντικυκλώνας στα βορειοανατολικά γεωγραφικά πλάτη της Ευρώπης (εμποδιστής) ,που σε συνδυασμό με την συνεχή ανατροφοδότηση ψυχρότερων αερίων μαζών από την βορειοδυτική Ευρώπη δημιουργεί συνθήκες αστάθειας κι εγκλωβισμού στη χώρα μας και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο !

Όπως βλέπουμε και στον χάρτη το αβαθές αυτό χαμηλό,κινούμενο ανατολικά,θα επιδεινώσει από τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα τον καιρό στο νησί μας,με βροχές που πολύ πιθανό στην κεντρική και βόρεια Κρήτη να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα ! Θα συνιστούσα την απαραίτητη ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και θα εξασθενήσουν!
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από τα 1300μ και πάνω!
Η θερμοκρασία θα σημειώσει  μικρή πτώση και δεν θα ξεπερνάει τους 12-13 βαθμούς στα βόρια κι εσωτερικά και τους 14 με 15°C στα νότια-νοτιοδυτικά !
Οι άνεμοι από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ !  
Όσον αφορά την Πέμπτη θα δούμε σε αρκετές περιοχές της Κρήτης τον ήλιο να παίζει κρυφτό με κατά τόπους πυκνότερες νεφώσεις ,ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες πολύ τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά (νομός Λασιθίου) και στα ορεινότερα  τμήματα του νομού Χανίων!
Μια σύντομη πλην όμως ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή τα ξημερώματα με δυνατές βροχές ενίσχυση των ανέμων και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά! 
Γι' αυτήν την εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νέα εκτίμηση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου