Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ!!(ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 28/2 18:30)

Ήδη από σήμερα Παρασκευή ,οι πυκνές νεφώσεις και η στροφή των ανέμων σε πιο νότιους -νοτιοανατολικούς ,μαρτυρούν την αλλαγή του καιρού!
Μια αλλαγή, που δείχνει αν και όψιμα ,σταδιακά να αποδεικνύεται καθοριστική για το νησί μας! Πάμε για αρκετές βροχές και χιόνια στα βουνά επιτέλους μέχρι και τις 10-11 του Μάρτη τουλάχιστον!
                                               ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3/2014
Άστατος καιρός θα καταστεί στο νησί αύριο Σάββατο με σποραδικές βροχές αλλά και πρόσκαιρες καταιγίδες από τις βραδυνές ώρες! Να τονίσουμε δύο πράγματα ...Το ένα είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα είναι πιο κλειστός ο καιρός ,ενώ από εκεί και μετά θα υπάρξουν και ανοίγματα.Το δεύτερο είναι ότι οι όποιες βροχές θα είναι μικρής γενικά διάρκειας !
Οι άνεμοι από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις ,που θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι στα 5-6 και στα πελάγη 7-8 μποφόρ!
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 14-15°C στα νότια και τους 16-17°C στα βόρεια!
Χιόνια θα εκδηλωθούν μ.ο. πάνω από τα 1800μ!
                                                ΚΥΡΙΑΚΗ 2/3/2014
Βελτιωμένος γενικά θα είναι ο καιρός την Κυριακή και μόνο πολύ νωρίς το πρωί στα πολύ δυτικά, στην Σητεία αλλά και σποραδικά στο νομό Λασιθίου θα σημειωθούν κάποιες βροχές ! Γρήγορα κι εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί και θα βγει ήλιος!
Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί με τις εορταστικές εκδηλώσεις και τα καρναβάλια στο νησί,παρ΄ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες οι νεφώσεις από τα δυτικά προς τ ανατολικά θα πυκνώσουν!
Οι άνεμοι πλέον θα στραφούν σε δυτικούς -νοτιοδυτικούς που πρόσκαιρα θ'αγγίξουν τα 5-6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ !Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και την νύχτα προς τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας θα ενισχυθούν σημαντικά!
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια!
                                          ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/3/2014
Κακοκαιριά με βροχερό καιρό ,θυελλώδεις δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ (στα πελάγη δεν αποκλείονται και 9 μποφόρ ,γι αυτό και πιθανόν θα δημιουργηθούν για κάποιες ώρες προβλήματα στην ναυσιπλοΐα) ! Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα είναι σημαντικότερη στα δυτικά και νότια !
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός της σοβαρής πιθανότητας για αστραπόβροντα τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια κι ένταση στα δυτικά και νότια διαμερίσματα του νησιού!
Τα χιόνια που σε γενικές γραμμές θα σημειώνονται πάνω από τα 1550-1700μ  ,στα Λευκά όρη χιονοπτώσεις θα έχουμε 200-300 μ χαμηλότερα (πρόσκαιρα)!
                                                ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη ,ενώ νέα σημαντική επιδείνωση έρχεται την Τετάρτη!
Από εκεί κι μετά σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ,πάμε για πιο χειμερινού τύπου καιρό με πολλές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά ,που όπως είπαμε και στην αρχή μέχρι τις 10-11 του μήνα τουλάχιστον δεν δείχνει να μας αποχωρίζεται !Για τους καιρόφιλους  που έχουν αγωνία και θέλουν να έχουμε μία χιονιά μέσα στον Μάρτη ,αλλά και τους γεωργούς -κτηνοτρόφους που απεύχονται κάτι τέτοιο ,θα πω ότι πολύ κρίσιμο είναι το διάστημα από 12 έως 20 του μήνα,καθώς οι διατάξεις τον συστημάτων θα είναι αρκετά ευνο'ι'κές!
Καλό εορταστικό τριήμερο σε όλους !
                                        (φωτογραφία Ειρήνη Καλα'ι'τζάκη)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου