Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ (Τετάρτη 12/2/2012 21:00)

Μετά το Ανοιξιάτικο διάλειμμα του Φεβρουαρίου ο καιρός από αύριο Πέμπτη χαλάει !
Θα χώριζα την επερχόμενη κακοκαιρία που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο ,σε δύο μέρη .
Το πρώτο μέρος θα λάβει χώρα από αύριο κυρίως μετά το μεσημέρι μέχρι και την Παρασκευή,όπου ο καιρός θα καταστεί άστατος στο νησί με κατά τόπους βροχές ! Τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη ένταση σε εσωτερικά και βόρεια τμήματα του νησιού ,ενώ αργά τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Παρασκευής θα επηρεαστούν κυρίως τα νοτιότερα, με πιθανές και κάποιες καταιγίδες!Σύντομα όμως κι από τα δυτικά προς τ'ανατολικά ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα !
Πάμε τώρα στο δεύτερο μέρος ,που αφορά το διάστημα ,Παρασκευή μεσημέρι έως Σάββατο απόγευμα.
Από τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής λοιπόν μόνο τοπικές νεφώσεις θα μας απασχολήσουν .Όμως μετά το μεσημέρι κι από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα επιδεινωθεί και μάλιστα ραγδαία ! Βροχές που κατά τόπους τη νύχτα του προς τα ξημερώματα του Σαββάτου να έχουν και ένταση και διάρκεια ,ενώ πολύ πιθανό ν' ακουστούν και λίγα αστραπόβροντα!
Από το μεσημέρι του Σαββάτου σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί !

                                                             ΑΝΕΜΟΙ
Την Πέμπτη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις   3-4 και για λίγο 5 μποφόρ .Στα πελάγη τοπικά 5-6 !
Την Παρασκευή πρόσκαιρα θα στραφούν σε πιο νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση .Από το βράδυ γενικά βοριάδες που θα ενισχυθούν και θ αγγίξουν ακόμα και τα 7 μποφόρ !Πιθανό κανένα πρόσκαιρο 8 άρι την αρχή της ημέρας του Σαββάτου ,όμως αργότερα θα εξασθενήσουν στα 4-5 και τοπικά 6!

                                                          ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Έως 17°C η μέγιστη θερμοκρασία αύριο στα πεδινά ,έως 18-19°C την Παρασκευή ,ενώ σημαντική πτώση θα παρουσιάσει ο υδράργυρος από τα ξημερώματα του Σαββάτου με αποτέλεσμα οι μέγιστες την ίδια ημέρα να μην ξεπερνούν τους 11-12°C !

                                                               XIONIA
Τα χιόνια μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι ,κατά την διάρκεια των φαινομένων θα αφορούν μεγάλα υψόμετρα τις τάξεως των 1700-1800μ!
Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής και το Σάββατο θα κατέλθουν μέχρι τα 1200μ Μ.Ο. με πιθανές κάποιες εκπλήξεις κατά την έξαρση των φαινομένων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου