Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ...ΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το επόμενο τριήμερο απ' ότι φαίνεται, θα είναι το ιδανικότερο για παραλία και για μπανάκια από τον Ιούνη και μετά!
Το Καλοκαίρι μοιράζει τα τελευταία του φιλιά!
Σ' αυτό θα συμβάλει η άνοδο της θερμοκρασίας λόγω της μεταφοράς θερμών αερίων μαζών ,από τα βόρεια της Αφρικής, η εξασθένηση των ανέμων και η στροφή τους σε πιο δυτικούς,ελαφρά βορειοδυτικούς στα ανατολικότερα τμήματα και η αύξηση της σχετικής υγρασίας στην ατμόσφαιρα!
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι θα συμβεί μέρα με τη μέρα ..
Την Τετάρτη λοιπόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει σε όλο το νησί !
Η θερμοκρασία θα ανέβει και θ αγγίξει στα εσωτερικά και νότια διαμερίσματα ακόμα και τους 34°C (κανένα τοπικό 35άρι για λίγο εκεί είναι πολύ πιθανό)!
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν!
Ακολουθεί ο χάρτης για την Τετάρτη 11/9/2013


Την Πέμπτη η κατάσταση θα χειροτερεύσει μιας και η θερμοκρασία θα ανέβει 1-2°C ,οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κι άλλο ενώ θ' ανέβουν και τα ποσοστά της υγρασίας !
Κατά τ' άλλα αίθριος ουρανός ,περιορισμένη ορατότητα και λίγες αραιές συννεφιές στα δυτικότερα τμήματα.
Ακολουθεί ο χάρτης για την Πέμπτη 12/9/2013

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με τα ίδια καιρικά χαρακτηριστικά της Πέμπτης ! Όμως γρήγορα κι από τα δυτικά οι άνεμοι θα ενισχυθούν και κάπως η όλη κατάσταση θα καλυτερέψει!
Αυτό βέβαια θα γίνει σταδιακά κι από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά!
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και κάποιες νεφώσεις θα εμφανιστούν στα δυτικά-νοτιοδυτικά και ορεινά τμήματα του νησιού!
Ακολουθεί ο χάρτης για την Παρασκευή 13/9/2013


Ως αναφορά τώρα το Σαββατοκύριακο πλην της νέας πτώσης της θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς σε γενικές γραμμές,την διαύγεια στην ατμόσφαιρα και τη μικρή ενίσχυση των δυτικών βορειοδυτικών ανέμων ,κάτι άλλο δεν αλλάζει!
Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ,το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη,ο καιρός χαλάει ,με τοπικές βροχές και καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας!
Κατά τη γνώμη μου θα είναι το πρώτο αξιόλογο φθινοπωρινό σύστημα που θα επηρεάσει το νησί μας!!! Παρ'όλα αυτά ας περιμένουμε 2-3 μέρες ακόμα για να μπορέσουμε να δούμε με πιο αξιόπιστα στοιχεία τη συμπεριφορά αυτής της διαταραχής!
Να περνάτε καλά και μη χάσετε την ευκαιρία του επόμενου τριημέρου για εξορμήσεις στις παραλίες! Η θάλασσα είναι ακόμα πολύ ζεστή!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου