Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αλλάζει ο καιρός και στην Κρήτη

 Καθώς ήδη ο νομός Χανίων έχει αρχίσει να επηρεάζεται με τοπικά φαινόμενα, από τον πολυσυζητημένο Μεσογειακό τροπικό κυκλώνα, να σας πούμε ότι τελικά γλιτώνουμε τα χειρότερα, καθώς εξασθενεί κι όπως θα δούμε και στους παρακάτω χάρτες από το GFS, η πορεία του χαμηλού θα είναι τέτοια, που μόνο κάποια δυτικά κι ίσως νότια -νοτιοδυτικά διαμερίσματα του νησιού μας, θα δεχτούν κάποιες έντονες βροχές! 



Κατά τ' άλλα, περιοχές της ανατολικής -βορειοανατολικής Κρήτης, θα επηρεαστούν πολύ λιγότερο κι ίσως σε κάποιες περιοχές μόνο να ψιχαλίσει ή ακόμα και να μη βρέξει καθόλου, ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα (στα δυτικά -νοτιοδυτικά πρόσκαιρα ίσως αγγίξουν σε κάποια θαλάσσια και παραθαλάσσια τα 7-8 μποφόρ)! 

Πριν μιλήσουμε αναλυτικά για το διήμερο Σάββατο -Κυριακή, να σας τονίσουμε και πάλι, ότι η προγνωσιμότητα είναι αρκετά δύσκολη και μπορεί να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή! Γι αυτό, να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις μας, στην ομάδα μας στο facebook.

Σήμερα Σάββατο λοιπόν, αναμένονται κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κυρίως στα δυτικότερα διαμερίσματα του νησιού και θα δίνουν μπόρες ή ακόμα και καταιγίδες. Σταδιακά, διάσπαρτα φαινόμενα, θα απασχολήσουν και την υπόλοιπη Κρήτη, μέχρι τα δυτικότερα κι ορεινά του νομού Λασιθίου. Οι άνεμοι μέχρι το απόγευμα, θα πνέουν γενικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις το πολύ κατά τόπους μέχρι 5 μποφόρ.

Από το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, έως και  το πρωί της Κυριακής, ας έχουμε το νου μας από το νομό Ηρακλείου και δυτικότερα και κυρίως στο νομό Χανίων, στη Γαύδο και σε κάποια νότια -νοτιοδυτικά διαμερίσματα! Είναι το επίμαχο διάστημα κι αυτές οι περιοχές στο κόκκινο, μιας και το χαμηλό, αν δεν προκύψει κάτι, θα πλησιάσει πολύ! Θα ενισχύσει τους ανατολικούς -βορειοανατολικούς ανέμους στα 6-7 και πολύ τοπικά στα δυτικά παραθαλάσσια 8 μποφόρ!

Καθώς το χαμηλό λοιπόν θα περάσει νότια της Κρήτης και θα κινηθεί ανατολικά, θα στρέψει τους ανέμους σε βοριάδες 6-7 (πιθανές ριπές 8 σε ευπαθείς περιοχές) και θα σημειώνονται βροχές (πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια -βορειοδυτικά κι εσωτερικά του νησιού. Στην ανατολική Κρήτη θα βρέξει από λίγο έως καθόλου, ενώ στα βόρεια βορειοδυτικά έως αργά το μεσημέρι, τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα!

Από το βράδυ της Κυριακής οι όποιες βροχές θα περιοριστούν και θα σταματήσουν κι έτσι η Δευτέρα θα μας βρει μόνο με τοπικές νεφώσεις κι αρκετή ηλιοφάνεια!

Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί γενικά στα πεδινά από 27 έως 31°C, όμως αύριο και την Δευτέρα θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνάει τους 23 -26°C.

Πριν κλείσουμε να σας δώσουμε την τάση του καιρού, μέχρι και το τέλος του μήνα ... Με δυο λόγια; Ανομβρία και μάλλον δεν ξεμπλέξαμε από τις ζέστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου