Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και στο νησί μας

 Ήδη από σήμερα Σάββατο, το σκηνικό του καιρού άλλαξε κάπως και στο νησί μας, με τους βοριάδες να ενισχύονται τις νεφώσεις κατά τόπους να αυξάνονται κυρίως στα εσωτερικά, ενώ πολύ τοπικά, κυρίως σε νότια διαμερίσματα που βρίσκονται πλησίον των ορεινών όγκων, τα σύννεφα πύκνωσαν τόσο που έδωσαν κάποια πρόσκαιρα φαινόμενα! 

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή, θα είναι οι νεφώσεις που θα τις δούμε από τις πρωινές κιόλας ώρες στα βόρεια να αυξάνονται και να δίνουν παροδικές και τοπικού χαρακτήρα μπόρες! Τα βόρεια-βορειοδυτικά του νησιού και περιοχές εκεί πλησίον σε ορεινούς όγκους, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για βροχή! Όσο θα βαδίζουμε προς τις θερμές ώρες της ημέρας και πάλι τα όποια φαινόμενα, θα έχουν την τάση να εκδηλώνονται περισσότερο στα εσωτερικά και κάποια νότια. Θα θυμίσει πάντως λίγο Φθινόπωρο η όλη εικόνα του καιρού! Τη νύχτα τα φαινόμενα ίσως επιμείνουν πολύ τοπικά σε κάποια βόρεια διαμερίσματα.

Οι άνεμοι γενικά από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις που τοπικά θα  αγγίζουν 5-6 μποφόρ (ριπές 7 σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές).

Οι μέγιστες θερμοκρασίες, δεν θα ξεπερνούν γενικά στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τους 28-31°C, ενώ λόγω της αυξημένης υγρασίας θα υπάρχει αρκετή δυσφορία! Περισσότερη η αίσθηση της ψύχρας, θα είναι στα ορεινά.

Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει και θα κυλίσει η Δευτέρα, όμως από το απόγευμα τα όποια τοπικά φαινόμενα, θα σταματήσουν παντού.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, κυρίως στα νότια και τα δυτικά του νησιού, ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα επίπεδα της Κυριακής, με γρήγορη εξασθένηση στα δυτικά και τα κεντρονότια.

Από την Τρίτη επιστρέφουμε και πάλι σε πιο Καλοκαιρινούς ρυθμούς μετά  από αυτά τα λίγα που θα πάρουμε εμείς σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, από την κακοκαιρία αυτή. 

Το μελτέμι πάντως θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 4-6 και πολύ τοπικά 7 μποφόρ, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια, όμως στα νότια κατά τόπους μέχρι και την Παρασκευή θα αγγίζει και τους 35-39°C ! Θα λέγαμε ότι είναι κάτι νορμάλ για την εποχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου