Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Αλλάζει ο καιρός πρόσωπο τις επόμενες μέρες, όμως όχι ταχτική

Θ' αλλάξει ο καιρός από σήμερα, όμως και πάλι δεν είναι αυτό που ψάχνουμε! Θα βρέξει από λίγο έως καλά παντού τις επόμενες ημέρες, όμως και πάλι τα φαινόμενα δεν θα είναι πολύωρα, γενικευμένα, με χαμηλές θερμοκρασίες, έτσι ώστε να μείνει η υγρασία στο χώμα, ν' αλλάξει πρόσωπο γενικότερα η φύση κι η ατμόσφαιρα και τέλος γρήγορα θα επιστρέψουν οι άνομβρες και οι θερμές για την εποχή ημέρες! Να πούμε εδώ, ότι δικαίως αγχωθήκαμε και πέφτουμε μέσα προς το παρόν στην εκτίμησή που κάναμε από το Σεπτέμβρη, κυρίως όσον αφορά την παραγωγή, τις βροχές δηλαδή του Φθινοπώρου!
Ο Νοέμβρης κι αυτός δυστυχώς δείχνει στο πρώτο δεκαήμερο του, να μας περνάει σε πιο νότια ρεύματα, καλές θερμοκρασίες κι ανομβρία!

Αναλυτικά λοιπόν σήμερα Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα και τοπικά, αρχικά στα δυτικά κι έπειτα στα κεντρικά και βόρεια κυρίως εσωτερικά διαμερίσματα θ' αυξηθούν και δεν αποκλείονται μεμονωμένα και μικρής διάρκειας σε γενικές γραμμές φαινόμενα. Όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ, κάποιες βροχές θα απασχολήσουν τα δυτικά και νότια. Η πιθανότητα για καταιγίδα είναι μικρή αλλά υπαρκτή. Σε πολλές περιοχές της ανατολικής Κρήτης και όχι μόνο δεν θα βρέξει, ή θα έχουμε καμιά πρόσκαιρη ψιχάλα.  Για όσους έχουν ξεκινήσει τις ελιές, να πούμε ότι όσο ανατολικότερα και πιο παραλιακά βρίσκονται τόσο η πιθανότητα για κάποια μπόρα μικραίνει. Είναι γενικότερα ημέρα, που μπορεί να μας ανελώσει που λέμε στην Κρήτη, όμως πολύ δύσκολα θα μας σχολάσει!
Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και μόνο κατά τόπους στα δυτικά και τα νότια κυρίως παραθαλάσσια διαμερίσματα θ' αγγίζουν και τα 5-6 από δυτικές κυρίως διευθύνσεις, στρεφόμενοι αργότερα σε νοτιοδυτικούς στα νότια.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι ακόμα και τους 24-25°C.
Με άστατο καιρό θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή πρώτη ημέρα του Νοέμβρη! Πρόσκαιρα οι νεφώσεις θα αυξάνονται και θα σημειώνονται, βροχές κατά τόπους και σποραδικές καταιγίδες!
Αρχικά τα περισσότερα φαινόμενα θα τα συναντάμε στα νότια και κάποια δυτικά διαμερίσματα, ενώ μεγάλα ανοίγματα του καιρού θα υπάρχουν στα βόρεια - βορειοανατολικά. Μετά το μεσημέρι και κυρίως τις απογευματινές ώρες, ο καιρός θα επιδεινωθεί στη βόρεια Κρήτη, με βροχές που κατά τόπους ίσως είναι και έντονες, ενώ και πάλι σποραδικές καταιγίδες δεν αποκλείονται!
Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα περιοριστούν αρκετά. Πολύ καλύτερα θα είναι τα πράγματα στη νότια Κρήτη από το μεσημέρι- απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν από δυτικές- νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα δυτικά και νότια ακόμα και 6 (πιθανό 7άρι πρόσκαιρα σε ευπαθείς περιοχές), σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε πτώση, της τάξεως των 3-4ων βαθμών κυρίως στα βόρεια κι εσωτερικά!
Πάμε στο Σάββατο τώρα, που φαίνεται ότι θα έχουμε τοπικές βροχές, βοριάδες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα, σποραδικές καταιγίδες και νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας!
Για αυτή τη μέρα θα μιλήσουμε αναλυτικά την Παρασκευή, μιας και μία διαταραχή που δημιουργείται νότια του νησιού, υπάρχει μικρή πιθανότητα, να δώσει κάτι πιο σοβαρό, γι αυτό και είμαστε κάπως επιφυλακτικοί!
Όπως και να χει, την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται, οι άνεμοι στρέφονται σταδιακά σε πιο νότιους και η θερμοκρασία αναβαίνει!
Θα μας συνεφιάσει την Δευτέρα, θα μας φέρει λίγη σκονούλα, οι νοτιάδες θα ενισχυθούν, ενώ δεν αποκλείονται λίγα τοπικά φαινόμενα με γρήγορη βελτίωση!
Από εκεί και μετά και μέχρι τις 10 του Νοέμβρη περίπου, βροχές δεν φαίνονται, ενώ θα επικρατήσουν κι ανεβασμένες για την εποχή θερμοκρασίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου