Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Χάθηκε το σκίρτημα του Χειμώνα και οι σοβαρές βροχές

Το καθαρά Φθινοπωρινό σκηνικό και οι σοβαρές βροχές διάλεξαν την Κύπρο, η οποία θα δεχτεί σοβαρές βροχοπτώσεις κι έντονα φαινόμενα αυτή την εβδομάδα, κυρίως από την Τετάρτη και μετά! Το σύστημα που θα επηρεάσει το νησί, το μόνο που θα καταφέρει να δώσει στην Κρήτη, θα είναι τοπικού χαρακτήρα μπόρες την Τρίτη, με πιθανότητα ακόμα και για κάποιες καταιγίδες την Τετάρτη.
Παράλληλα θα ενισχύσει κάπως τους βοριάδες και θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία στα βόρεια κι ορεινά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε και πάλι για κάτι σοβαρό και γενικευμένο. Τα όποια φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως κάποια βόρεια - βορειοδυτικά κι εσωτερικά διαμερίσματα του νησιού, ενώ από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί κι εκεί.

  Οι βοριάδες θα πνέουν μέχρι την Πέμπτη μεταξύ 5-7 μποφόρ (πιθανά 8 πρόσκαιρα σε ευπαθείς περιοχές), για να εξασθενήσουν πρόσκαιρα από εκεί και μετά.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή στα βόρεια πεδινά θα κυμαίνονται από 21 έως 25°C.
Στα νότια κυρίως το διήμερο Τρίτη Τετάρτη, θα συναντήσουμε υψηλότερες, που θα φλερτάρουν ακόμα και με τους 30°C σε ευπαθείς περιοχές.
Για να μην σας μπερδεύουμε, θα σας πούμε πολύ απλά, ότι η κυκλοφορία των συστημάτων, δεν είναι ιδανική, προκειμένου ν' αλλάξει κάτι ουσιαστικά στην περιοχή μας!
Σας έχουμε προϊδεάσει για κάτι πιο σοβαρό μετά τις 26 του μήνα, πράγμα που προς το παρόν δείχνει να αναβάλετε, λόγω ενός εκτεταμένου αντικυκλώνα που και πάλι θα επεκταθεί από την κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, έως και την περιοχή μας!
Οι πρώτες ενδείξεις για το τριήμερο μέχρι την 28η Οκτωβρίου θέλουν να μην έχουμε κάτι σοβαρό όσον αφορά τις βροχές, μόνο κάποιες νεφώσεις και λίγη ψύχρα, με τους βοριάδες να κυριαρχούν.
Δεν βάζουμε το χέρι στην καρδιά όμως, για το αν στην εκπνοή του ο μήνας, δεν μας αιφνιδιάσει με κάτι άκρως Χειμωνιάτικο ...
Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου την Πέμπτη, αναλυτικά για τον καιρό του τριημέρου και για την πιθανή έκπληξη που ίσως έχουμε τις τελευταίες ημέρες του μήνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου