Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Έκτακτη προειδοποίηση για την Κρήτη!

Αλλαγή λοιπόν του καιρικού σκηνικού, αναμένεται από αύριο Σάββατο, με τους ανέμους να στρέφονται σε πιο νότιους - νοτιοδυτικούς, νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους, που κατά τόπους θα πυκνώνουν περισσότερο και θα δίνουν παροδικά φαινόμενα. Στα νότια και τα δυτικά του νησιού, οι βροχές θα έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια, ενώ δεν αποκλείονται σποραδικές καταιγίδες. Ανοίγματα θα υπάρχουν στην βόρεια κι ανατολική Κρήτη κυρίως πριν το μεσημέρι κι από αργά το απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στο νησί, όμως για τα δρομολόγια των πλοίων προς Πειραιά θα πρέπει να ενημερωθείτε από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία, μιας και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά από το βράδυ!
 
 
Πολλές μέρες τώρα, θα έχετε ακούσει και θα έχετε διαβάσει διάφορα για την επερχόμενη κακοκαιρία. Εμείς στην ομάδα μας στο facebook, δεν μιλήσαμε για χιόνια χαμηλά, αλλά για πιθανά προβλήματα για τις βροχές που θα πέσουν!
Συνεχίζουμε σταθερά, ακόμα και τώρα και παρ' ότι επρόκειτο για μια δύσκολη προγνωστικά κατάσταση, να προειδοποιούμε αρμόδιους και πολίτες, προκειμένου να μην συμβούν τραγικά περιστατικά, όπως αυτά της τελευταίας κακοκαιρίας που βιώσαμε!!!
Δεν θέλουμε προς Θεού να τρομάξουμε τον κόσμο. Θέλουμε όμως, όπως κάθε φορά το κάνουμε άλλωστε να πούμε στον απλό πολίτη, να μην υποτιμά ποτέ τα φυσικά φαινόμενα κι από την άλλη στους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου κυρίως να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές! 


Αφού λοιπόν μιλήσαμε με λίγα λόγια για το Σάββατο, πάμε σε δύο πολύ δύσκολες ημέρες. Αυτές είναι, η Κυριακή και κυρίως η Δευτέρα!!!
Την Κυριακή, αρχικά το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο μ' αυτό του Σαββάτου, με άστατο γενικά καιρό, που κατά διαστήματα και κατά τόπους θα έχουμε και σοβαρές βροχοπτώσεις! Την ημέρα αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης. Από το μεσημέρι και μετά και κυρίως το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά κατά τόπους και θα έχουν την τάση να γενικευτούν! Δείξτε την απαραίτητη προσοχή!!!
Οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο ανατολικούς - νοτιοανατολικούς, με τάση από τα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού από το απόγευμα να γίνουν βορειοανατολικοί και να ενισχυθούν αρκετά, σε θαλάσσια και παραθαλάσσια διαμερίσματα. Απαγορευτικό στα πλοία θα υπάρξει, όμως δεν θα έχουμε πρόβλημα σοβαρό στην στεριά.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο την ημέρα αυτή και θα προλάβει να πλησιάσει ακόμα και τους 20°C στα βόρεια κι ανατολικά! 


Το ξανά λέμε... Προσοχή και στην Δευτέρα, ή μάλλον κυρίως την Δευτέρα! Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν για πολλές, πολύωρες κι έντονες βροχοπτώσεις! 
 
 
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι ανατολικοί - βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα!
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε σχέση με την Κυριακή.

Όλες αυτές τις ημέρες τα χιόνια θα απασχολούν τα βουνά μας και μόνο και μάλιστα την Κυριακή αρκετά μεγάλα υψόμετρα. Από τη νύχτα τις Δευτέρας, η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και τα χιόνια κυρίως σε Λευκά όρη και Ψηλορείτη θα κατέλθουν στα 1250-1400μ σε γενικές γραμμές!

Αρκετά δυνατές θα είναι κυρίως στην βόρεια Κρήτη οι βροχές αρχικά και την Τρίτη, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά. Οι βοριάδες θα πνέουν ενισχυμένοι, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Τα χιόνια θα απασχολούν περιοχές από τα 1200-1300μ και πάνω.

Τέλος νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη, με ενίσχυση και πάλι των βοριάδων νέα πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια που αυτή τη φορά ίσως απασχολήσουν και κατοικήσιμες ορεινές περιοχές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου