Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Δυνατές βροχές και καταιγίδες σήμερα!

Ήδη σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νησί μας! Ενίσχυση λοιπόν εκ νέου των νοτιοδυτικών ανέμων και κατά τόπους έντονα φαινόμενα αναμένονται από τώρα και για τις επόμενες ώρες στο νησί μας!

Δείξτε την απαραίτητη προσοχή, από τώρα το ξημέρωμα της Πέμπτης, έως και τις μεσημβρινές-προμεσημβρινές ώρες, όπου ο καιρός σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα βελτιωθεί!
Αν και τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και με μεγαλύτερη διάρκεια, στα νότια κι εσωτερικά του νησιού, δυνατές μπόρες, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σποραδικά θα παρατηρηθούν παντού!
Οι άνεμοι θα αγγίζουν τα 6-7, τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ! Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία στα βόρεια πεδινά δεν θα ξεπεράσει τους 16-17°C, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι στα νότια.
Χιονοπτώσεις και μάλιστα έντονες θα σημειωθούν από τα 1400-1600μ και πάνω, ενώ σε Λευκά όρη και Ψηλορείτη δεν αποκλείονται και εκπλήξεις χαμηλότερα, κατά την διάρκεια των εξάρσεων! 
Ακολουθούν καλές καιρικές συνθήκες την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Μαζέψτε δυνάμεις, ξύλα, κάντε εξωτερικές εργασίες, γιατί η νέα εβδομάδα μας υπόσχεται αρχικά πολλά πολλά νερά (μάλλον θα χρειαστεί να βγάλουμε έκτακτη ενημέρωση για επικίνδυνα φαινόμενα) κι αργότερα κάτι πιο Χειμερινό!
Αναλυτικά αυτά θα τα πούμε σε νέο άρθρο, αργότερα σήμερα.

1 σχόλιο: