Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Αγριεύει ο καιρός - Ανάσα για το νησί μας

Έχουμε μπει από την Δευτέρα 26/11, σ' ένα διάστημα που το νησί μας θα πάρει μια βαθιά ανάσα, μιας κι οι βροχές που ήδη ξεκίνησαν, παροδικά να μας απασχολούν, κυρίως από την Τετάρτη και μετά θα έχουν την τάση να γενικεύονται, να εντείνονται και να έχουν διάρκεια!
Συγχρόνως, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, επιτέλους τα βουνά μας θα τα σκεπάσει ένα κατάλευκο πέπλο!

Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι έως 6-7 μποφόρ και πολύ τοπικά και πρόσκαιρα ακόμα κι 8 μποφόρ, από την Πέμπτη σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες που σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα στον απόπλου των πλοίων, καθώς η ένταση τους κυρίως στα πελάγη, θα περνά και τα 9 μποφόρ!
Η θερμοκρασία που την Τρίτη και την Τετάρτη θα κυμανθεί όσον αφορά τις μέγιστες τιμές της στα πεδινά και παραθαλάσσια από 19 έως 23°C, την Παρασκευή δεν θα ξεπερνά στις αντίστοιχες περιοχές τους 13-16°C ! Να σημειώσουμε εδώ ότι λόγω και των αρκετά θυελλωδών βοριάδων η αίσθηση του κρύου θα είναι μεγαλύτερη!


Τρίτη 27/11/2018

Νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, με πιθανότητα για ψιχάλες ή ασθενή φαινόμενα. Τα δυτικά και νότια-νοτιοδυτικά διαμερίσματα, δίνουν υποψηφιότητα για κάτι πιο σοβαρό. Πολύ πολυ πιθανό, είναι να κάνει την παρουσία του, το γνωστό φρύδι του νοτιά! Από το βράδυ μέτωπο κακοκαιρίας θα σαρώσει το νησί από τα δυτικά προς τ' ανατολικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες!
Άνεμοι, Ν-ΝΔ 5-7, πρόσκαιρα σε ευπαθείς περιοχές δεν αποκλείονται ακόμα και 8 μποφόρ!
Η θερμοκρασία στα βόρεια θα αγγίζει τους 21-23°C, δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη στα νότια.

Τετάρτη 28/11/2018

Άστατος στα βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με ανοίγματα, περισσότερο συμπαγής και με πιο έντονες βροχές ο καιρός στα νότια-νοτιοδυτικά διαμερίσματα του νησιού (πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις)! Στα βορειοανατολικά και γενικότερα στο νομό Λασιθίου, η πιθανότητα για αξιόλογη βροχή πολύ τοπικά, είναι μικρή. Χιόνια κυρίως στα Λευκά όρη πάνω από τα 1600-1700μ και πάνω από τα 1900μ σε γενικές γραμμές στον Ψηλορείτη.
Άνεμοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις 4-6, πρόσκαιρα ακόμα και 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση (μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στα νοτιοδυτικά).

Πέμπτη 29/11/2018

Η ημέρα που πολύ πιθανόν, να χρειαστεί να προειδοποιήσουμε εκτάκτως για επικίνδυνα φαινόμενα τους κάτοικους του νησιού μας! Από τώρα πρέπει να το έχετε στα υπόψιν.
Ημέρα που το χαμηλό βαρομετρικό, θα περάσει πλησίον του νησιού μας! Ημέρα που οι άνεμοι από νοτιάδες σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες και στο νομό Χανιών, θα ενισχυθούν σημαντικά (ίσως περάσουν εκεί και τα 9-10 μποφόρ, στα δυτικότερα παραθαλάσσια διαμερίσματα)!
Μην απορήσετε πάντως αν δείτε κυρίως οι ανατολικοί κι ανοίγματα πρόσκαιρα στον καιρό. Χιόνια στα ορεινά.
Να σημειώσουμε εδώ ότι στους ανέμους θα υπάρχει ένας αχταρμάς, μιας και όσο ανατολικότερα κινούμαστε τόσο θα συναντάμε ανέμους ασθενείς από διάφορες γενικά διευθύνσεις, ακόμα και άπνοια, στα πιο νότια-νοτιοανατολικά και κεντροανατολικά διαμερίσματα! 
Η ακριβής θέση, και δυναμική του χαμηλού, μπορεί να αλλάξει ανά πάσα ώρα και στιγμή γι' αυτό και θα βγει έκτακτο όπως προαναφέραμε γι' αυτήν την ημέρα που θα αφορά βέβαια σίγουρα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες τις Παρασκευής!

Παρασκευή 30/11/2018

Βαρύς καιρός κυρίως στα βόρεια της Κρήτης με βροχές που την αρχή της ημέρας θα είναι αρκετά έντονες στα βόρεια-βορειοανατολικά, βοριάδες που η ένταση τους σίγουρα κατά τόπους θα αγγίζει και τα 8-9 μποφόρ και κρύο! Θα την χαρακτηρίζαμε μια Χειμωνιάτικη ημέρα!
Χιόνια σίγουρα σε γενικές γραμμές πάνω από τα 1500μ (ίσως έχουμε και κάποιες εκπλήξεις για λίγο χαμηλότερα).
Η θερμοκρασία στα νότια πεδινά και παραθαλάσσια, δεν θα ξεπερνάει τους 15-17°C, δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια.

Σάββατο 1/12/2018

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα παρουσιάσει ως προς τα φαινόμενα σημαντική βελτίωση. Ίσως αρχικά σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα βόρεια κι εσωτερικά. Εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας!

Κυριακή 2/12/2018

Σύμφωνα και πάλι με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές καταιγίδες και στροφή τον ανέμων σε πιο ανατολικούς-νοτιοανατολικούς! Νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως.

Δείχνει και η νέα εβδομάδα να ξεκινά με πολλές βροχές, στροφή των ανέμων σε βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά!
Μέχρι τη νέα μας ενημέρωση, μην χάνεται αλλού τον "καιρό σας" ... Καιρός μόνο στην ομάδα μας στο facebook και στο meteokrhtes.blogspot.com που χρόνια τώρα σας ενημερώνουν έγκαιρα κι έγκυρα!
Πολύ σύντομα ετοιμάζουμε νέο site με πολλές πολλές εκπλήξεις!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου