Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Λίγες τοπικές βροχές μέχρι το Σάββατο, ενδιαφέρουσα όμως η νέα εβδομάδα

Σταδιακά από σήμερα, οι νοτιάδες θα δώσουν τη θέση τους σε πιο δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους, ενισχυμένους κυρίως στα πελάγη και σε κάποια παραθαλάσσια διαμερίσματα (5-7 μποφόρ)!
Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά την Παρασκευή και το Σάββατο, αγγίζοντας τα 7-8 μποφόρ, ενώ ριπές 9-10 μποφόρ σε ευπαθείς περιοχές κυρίως της ανατολικής Κρήτης, δεν αποκλείονται! 
Συγχρόνως ο υδράργυρος υποχωρεί κι εναρμονίζεται με την εποχή! Μετά τους 26-27°C που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που πρώτοι από τους Μετεωκρήτες μάθατε στην προηγούμενη εκτίμησή μας, μετά την Πέμπτη στα πεδινά, οι μέγιστες δεν θα ξεπερνούν τους 18-19°C γενικότερα στο νησί! Περισσότερη ψύχρα θα κάνει στα βόρεια.

Όσον αφορά τώρα τα φαινόμενα, τοπικές και παροδικού χαρακτήρα βροχές θα σημειωθούν σήμερα, κυρίως μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Από εκεί και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί κι η πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα είναι μικρή! 
Μετά το απόγευμα της Πέμπτης εκ νέου αναμένονται λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια βορειοανατολικά διαμερίσματα. Η Παρασκευή, θα έχει τοπικές βροχές έως και μέτριας έντασης στα βόρεια κι εσωτερικά του νησιού, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά μας! Θα την χαρακτηρίζαμε ως την πιο βαριά ημέρα. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού το Σάββατο με μουντό καιρό στα βόρεια κι ανοίγματα στα νότια του νησιού! Πιθανότητα και πάλι τοπικών βροχών στα βόρεια και κυρίως στα βορειοδυτικά. Βελτίωση αναμένουμε την Κυριακή, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κι η θερμοκρασία θ' ανέβει λίγο.  

Όπως πρώτοι μάθατε από τους Μετεωκρήτες, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο καιρός την τελευταία εβδομάδα του μήνα! 
Φαίνεται λοιπόν να δεχόμαστε σοβαρές βροχές, κυρίως από την Τετάρτη και μετά! Οι νοτιάδες επιστρέφουν από την Δευτέρα κι ο καιρός θα μαλακώσει πρόσκαιρα!
Μην απορήσετε αν τα πρώτα χιόνια σε κατοικήσιμες περιοχές του νησιού μας, όπως Ανώγεια κι Οροπέδιο Λασιθίου μας επισκεφθούν τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη! Αυτό βέβαια με κάθε επιφύλαξη. 
Μείνετε εδώ στους Μετεωκρήτες. Στο blog και στην ομάδα μας στο facebook. Στην καθημερινή σας εδώ και χρόνια, καιρική παρέα κι ενημέρωση!


1 σχόλιο: