Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Kαλημέρα σε όλα τα μέλη! Περίεργο καιρικά θα χαρακτήριζα το επόμενο τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) κι αυτό γιατί το Φθινόπωρο πολύ συχνά δίνει ένα φιλί,αν μου επιτρέπεται η έκφραση, στον Αύγουστο !
Ξεκινώντας από την Παρασκευή .Μια ημέρα με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους ,αυξημένη την σχετική υγρασία ,ηλιοφάνεια ,αλλά και κάποιες νεφώσεις περισσότερες κυρίως τις θερμές ώρες στα εσωτερικότερα και ορεινότερα τμήματα του νησιού !Η πιθανότητα για πολύ τοπικούς όμβρους εκεί είναι μικρή αλλά υπαρκτή!
Για να μη παρεξηγηθώ τα φαινόμενα (αν υπάρξουν) θα είναι τοπικά και μικρής διάρκειας!
Το σημαντικότερο στοιχείο της Παρασκευής θα είναι η αίσθηση της ζέστης κι αυτό γιατί σε γενικές γραμμές ,οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θ' αγγίζουν τα 3-4 και τοπικά τα 5 μποφόρ (πρόσκαιρο 6αράκι τις μεσημεριανές ώρες σε βόρειες παραθαλάσσιες θέσεις),η θερμοκρασία ναι μεν δε θα ξεπερνά στα βόρεια τους 31-32°C και στα νότια τους 34°C ,όμως σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία , θα την νοιώθουμε 3 με 4 βαθμούς πιο ψηλά! Από τις βραδινές ώρες τοπικές μπόρες  ή και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα δυτικά βόρεια κι ορεινά του νομού Χανίων!
Πάμε στο Σάββατο όπου ο καιρός θα καταστεί Φθινοπωρινός θα έλεγα !
Κι αυτό θα το καταλάβουν πιο πολύ οι κάτοικοι της βόρειας κι ορεινής Κρήτης! Δυστυχώς ή ευτυχώς συννεφιές,ψιχαλίσματα ,ασθενείς βροχές ,μπόρες ή ακόμα και μεμονωμένες καταιγίδες ,πάντα τοπικού και παροδικού όμως χαρακτήρα ,θα εκδηλωθούν στο νησί !
Μέχρι αργά το βράδυ από τα δυτικά προς τ' ανατολικά κι από τα πεδινά προς τα ορεινά ο καιρός θα βελτιώνεται!
Οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ,που θα γίνει πιο αισθητή από το απόγευμα και μετά!
Για να επιστρέψουμε στις γνώριμες για φέτος, τους Καλοκαιρινούς μήνες καιρικές συνθήκες την Κυριακή ,όπου θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι τις τάξεως των 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ ,(κανένα 8αράκι σε ευπαθείς περιοχές είναι πολύ πιθανό) νέα μικρή πτώση του υδραργύρου και κάποιες λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ορεινότερα τμήματα!
Κλείνοντας να πω ότι είναι τόσο ρευστά τα στοιχεία αυτήν την εποχή που ακόμα και ανά εξάωρο μπορεί να αλλάξει κάτι ως προς τα φαινόμενα κυρίως ...Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα εκτίμηση!

1 σχόλιο: