Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - (η προσωπική μου γνώμη για τη σεζόν 2013-2014)

Kαλή σας μέρα ! Έλεγα να γράψω μια αναλυτική εκτίμηση για τον καιρό μέχρι το τέλος του μήνα.Όμως κοιτάζοντας και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θεωρώ ότι δεν είναι αναγκαίο μιας και μετά το δροσερό έως κι ελαφρά Φθινοπωρινό πρόσωπο που θα παρουσιάσει ο καιρός, σήμερα Πέμπτη με κάποιες τοπικές συννεφιές στα βόρεια του νησιού ή ακόμα και ψιχάλες- μπόρες μικρής διάρκειας στα ορεινότερα τμήματα  ,από την Παρασκευή  και κυρίως το Σάββατο πάμε σε πλήρη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ,σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας,με το μελτέμι να μην το βάζει κάτω ,όμως πλέον να πνέει εξασθενημένο σε σχέση με ότι μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα !
Όπως είναι φυσικό και λόγο εποχής τη νύχτα και νωρίς το πρωί, όπου θα επικρατεί άπνοια η θερμοκρασία θα πέφτει σε χαμηλότερα από τα έως τώρα επίπεδα και σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία θα κάνει κάπως εντονότερη ,την αίσθηση της ψύχρας!
Την επόμενη εβδομάδα και γενικά μέχρι το τέλος του μήνα τίποτα δεν θα αλλάξει στην εικόνα του καιρού...Ζεστούλα κυρίως στα εσωτερικά και νότια διαμερίσματα μικρές αυξομοιώσεις στην ένταση του μελτεμιού και αίθριος ουρανός,σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία!
Κλείνοντας ,να πω τη γνώμη μου για την επερχόμενη υδρολογική σεζόν ξεκινώντας από το άμεσο μέλλον τον Σεπτέμβρη δηλαδή ,που αν επιμείνει η ίδια κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα θα μιλάμε για ένα άκρως Φθινοπωρινό μήνα με χαμηλές θερμοκρασίες και με τα πρωτοβρόχια στην ώρα τους!
Από εκεί και πέρα η προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα ζήσουμε ένα πολύ κρύο Χειμώνα σε γενικές γραμμές ,με τις βροχές να μας αποζημιώνουν μετά το περσινό φιάσκο που ζήσαμε, κυρίως από τον Φεβρουάριο και μετά!
Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο καιρό της Κρήτης θα ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα  ,από την καιρική ομάδα ΜeteoΚρήτες το blog ΜeteoΚρήτες και τη σελίδα μας ο καιρός στην Κρήτη !Από εμένα αλλά και από άλλα παιδιά που διαθέτουν γνώσεις και μεράκι! Να περνάτε καλά  !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου