Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ


Καλημερα  και καλη εβδομαδα σε ολους !!! Το ξερω οτι πολλοι που διαβαζετε αυτη τη στιγμη προκειμενου να μαθετε νεα σχετικα με την εξεληξη του καιρου ,το τελευταιο που θα περιμενατε ν' ακουσετε θα ηταν .....οτι ερχεται ΖΕΣΤΗ -ΝΟΤΙΑΔΕΣ -ΣΚΟΝΗ και καποιες λασποβροχες απο τη Τεταρτη και μετα...Μας κουρασε αυτη η κατασταση πραγματικα φετος ....Ενα παρομοιο επεισοδιο ετοιμαζεται σαν αυτο που ζησαμε τις προηγουμενες μερες !!!
Ομως και πριν απ αυτο, σημερα Δευτερα , αυριο Τριτη,αλλα και τη Τεταρτη, ο καιρος θα παραμεινει ζεστος  ,κυριως στα εσωτερικα και νοτια τμηματα του νησιου , με δυτικο -βορεοδυτικο ως επί το πλείστον ρευμα και σχεδον αιθριο ουρανο ! Μικρη  υποχωρηση του υδραργυρου της ταξεως των 2-3οC  θα σημειωθει την Τριτη καθως θα ενισχυθουν λιγο οι ανεμοι ,ενω τοπικες ,προσκαιρες νεφωσεις θα κανουν την εμφανιση τους σταδιακα! Ενδεικτικα σημερα η μεγιστη θερμοκρασια  θα κυμανθει απο 27 εως 30οC ,την Τριτη απο 25  εως 28οC και την Τεταρτη απο 27 εως 31οC ! (Τη Δευτερα και τη Τριτη η μεγιστη στα εσωτερικα και νοτια τμηματα θα ειναι 2 με 3 βαθμους υψηλοτερη)
Η σχετικα τσιμπημενη  υγρασια,  θα κανει την αισθηση της ζεστης οπως ειναι φυσικο καπως μεγαλυτερη,οπως και τη δυσφορια .
Κατα τ αλλα απο τη Τεταρτη το μεσημερι και μετα αραιες συννεφιες θα κανουν την παρουσια τους στον ουρανο,που οσο θα βαδιζουμε προς το βραδυ θα πυκνωσουν. Σταδιακα οι ανεμοι θα στραφουν σε πιο νοτιους -νοτιοανατολικους και θα ενισχυθουν!
Η Πεμπτη ,συμφωνα παντα με τα τελευταια προγνωστικα στοιχεια, θα ειναι μια αρκετα θερμη μουντη σκονισμενη μερα, που πολυ πιθανον σε ολο αυτο το σκηνικο ,να προστεθουν και καποια λασποψιχαλισματα -λασπομπορες !
Η θερμοκρασια θα παρουσιασει ανοδο ,που αυτη θα ειναι μεγαλυτερη στα βορεια ευπαθει στο καταβατη νοτια τμηματα (Προσοχη στους ανεμους ισως δημιουργησουν προβληματα) !
Τη νυχτα της Πεμπτης προς τα ξημερωματα της Παρασκευης υπαρχει υποψια βροχων στα βορειοανατολικοτερα τμηματα ! Στη συννεχεια ο καιρος θα βελτιωθει ομως η ανεμοι θα στραφουν γενικα απο βορειοδυτικες διευθυνσεις η ατμοσφαιρα θα καθαρισει και η θερμοκρασια θα πεσει αισθητα!
Κλεινοντας να σας πω οτι παμε για ενα ηλιολουστο Σαββατοκυριακο με κανονικες για την εποχη θερμοκρασιες !
Οπως σας εχω πει πολλες φορες ,τα στοιχεια κυριως οταν προκειτε για εκτιμησεις περαν του 3ημερου ευκολα μεταβαλλονται ....Για οτιδειποτε προκυψει θα ενημερωνεστε  μεσω της καιρικης ομαδας "ΜeteoΚρήτες"  και της σελιδας "Ο καιρος στη Κρητη" στο facebook ...και του νεου μας Blog "ΜeteoΚρήτες" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου