Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ

Καλησπερα σε ολους ! Απο σημερα το βραδυ ο καιρος θα επιδεινωθει και στη Κρητη ...Θα ειναι κατα τη γνωμη μου μαλλον η τελευταια διαταραχη που θα συνοδευεται απο σχετικα ψυχρες αεριες μαζες και θα εχει μια καπως πιο Χειμερινου τυπου συμπεριφορα !
Σταδιακα λοιπον κυριως απο ατις νυχτερινες ωρες στα πολυ δυτικα τμηματα του νησιου και στο Κρητικο πελαγος θα σημειωθουν βροχες και τοπικες καταιγιδες! Οι καταιγιδες στο θαλασσιο χωρο βορεια ,βορειοανατολικα της Κρητης , υπαρχει πιθανοτητα μεχρι τις πρωτες πρωινες ωρες της Τριτης ν αγγιξουν παραλιακες κυριως περιοχες !
Απο κει και μετα θα υπαρξει ενα διαστημα που ο καιρος θα αναδιοργανωνεται με τοπικες συννεφιες κατα τοπους πυνοτερες κυριως στα πιο βορεια και δυτικα τμηματα με πιθανοτητα ασθενων βροχων κυριως στα δυτικα που ισως εκδηλωθει εκει και προσκαιρη καταιγιδα...
Το κυριο πιατο των φαινομενων θα το παρουμε απο το μεσημερι και μετα οπου τα φαινομενα θα γενικευτουν καπως πυρινες θα αναπτυχθουν στην ενδοχωρα του νησιου θα σημειωθουν καταιγιδες κυριως στα ορεινοτερα κι εσωτερικοτερα τμηματα!
Οσο θα βαδιζουμε προς το απογευμα ο καιρος θα επιδεινωθει σημαντικα, απο τη περιοχη του Αποκορωνα κι ανατολικοτερα με αρκετα εντονες βροχες και καταιγιδες ,υπαρχει ακομα και πιθανοτητα για χαλαζοπτωσεις ! Εδω θελω να σημειωσω οτι η κεντρικη και βορεια Κρητη ειναι αυτη που θα επιρεαστει απ ολο αυτο το επεισοδιο ...Στα νοτια θα χουμε καλυτερο καιρο με μικρη πιθανοτητα σε νομο Ηρακλειου και Λασιθιου για μικρης διαρκειας βροχουλες !
Σταδιακα απο τα δυτικα προς τ ανατολικα απο το βραδυ τα φαινομενα θα εξασθενουν και θα περιοριζονται και μεσα στη νυχτα θα στματησουν !
Πιθανοτητα να χιονισει στις κορφες των βουνων μας προσκαιρα!
Οι ανεμοι που μεχρι αργα τη νυχτα σημερα θα πνεουν γενικα απο δυτικες διευθυνσεις 3-4 και τοπικα 5 μποφωρ (στα πολυ βορειοδυτικα 6-7 ΝΔ) ,αυριο θα στραφουν σε πιο βορειοδυτικους με την ιδια ενταση...
Η μεγιστη θερμοκρασια στα πεδινα θα κυμανθει απο 20 εως 23οC!
Τελος βελτιωμενος καιρος θα επικρατησει τη Τεταρτη με λιγες μονο νεφωσεις και μικρη ανοδο της θερμοκρασιας .......
Οσο θα βαδιζουμε προς το Σαββατοκυριακο τοσο ο υδραργυρος θα ανεβαινει... Παμε για Καλοκαιρινες συνθηκες με αρκετη ζεστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου