Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους έντονα φαινόμενα

Ήδη από τα δυτικότερα τμήματα του νομού Χανίων, έχουν ξεκινήσει κάποιες μπόρες. Σταδιακά αυτές, μέσα στη νύχτα, θα έχουν την τάση να επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ ταυτόχρονα θα εντείνονται και θα συνοδεύονται από αστραπόβροντα!

       
 Καθώς θα βαδίζουμε προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, δείξτε προσοχή στο νομό Χανίων, Ρεθύμνης και στα δυτικότερα - νοτιοδυτικότερα κυρίως τμήματα του νομού Ηρακλείου! Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι αρκετά έντονα, οι ηλεκτρικές εκκενώσεις αρκετές, ενώ κι οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά (πολύ πιθανόν να πνέουν ακόμα και θυελλώδεις πρόσκαιρα)!  
Έως και τις προμεσημβρινές ώρες, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, θα επεκταθούν ανατολικότερα, με αποτέλεσμα μέχρι το μεσημέρι να επηρεαστεί όλο το νησί!
Δείξτε την απαραίτητη προσοχή και πάλι, μέχρι και το απόγευμα, κυρίως στα νότια, όμως από παντού στο νησί, δεν μπορούμε ν αποκλείσουμε κάτι έντονο!
Χαλαζοπτώσεις υδροσίφωνες και ανεμοστρόβιλοι, πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν. 
Σταδιακά κι όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ, ο καιρός θα παρουσιάζει ανοίγματα κατά τόπους και τα φαινόμενα θα εξασθενούν και θα περιορίζονται. Έτσι που το βράδυ από τα δυτικά προς τ' ανατολικά κι από τα βόρεια προς τα νότια, ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού.
Το ξημέρωμα της Πέμπτης θα μας βρει με μεγάλα ανοίγματα και κάποια λίγα τοπικά φαινόμενα στ' ανατολικά, βόρεια και κάποια δυτικά διαμερίσματα. Σε γενικές γραμμές η Πέμπτη θα είναι μια καλύτερη ημέρα που δεν θα λείπουν όμως κάποιες μπόρες κατά τόπους και κατά διαστήματα. Άστατος δηλαδή ο καιρός με πολύ λιγότερες και κυρίως πιο τοπικές βροχές (πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες).
Τέλος βελτιωμένος και χωρίς βροχές, θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο!
Πάμε στους ανέμους όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα από τα δυτικά προς τ' ανατολικά. Από το απόγευμα θα στραφούν σε πιο δυτικούς - νοτιοδυτικούς που θ' αγγίζουν τα 4-5 και κατά τόπους τα 6 μποφόρ! Την Παρασκευή οι δυτικοί κατά κύριο λόγο άνεμοι θα κρατηθούν στα επίπεδα της Πέμπτης, ενώ περαιτέρω εξασθένιση τους αναμένεται το Σαββατοκύριακο.
Η θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπερνούν οι μέγιστες την Τετάρτη τους 21-24°C, ενώ σε γενικές γραμμές μέχρι την Κυριακή θα παρατηρούνται μέγιστες της τάξεως των 19-22°C.
Δεν φαίνεται κάτι άλλο σοβαρό από βροχές τουλάχιστον για τις επόμενες 7-10 ημέρες, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι και πάλι αρκετά ανεβασμένες για την εποχή! 
Αν προκύψει οτιδήποτε, στην ομάδα μας στο facebook ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ θα το μάθετε πρώτοι!
Αιτία αυτής της πρόσκαιρης αλλά σοβαρής αλλαγής του καιρού, είναι ένα ψυχρό μέτωπο που δημιουργήθηκε από το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου κι όχι αυτό κάθε αυτό. 
Αν και εφιστούμε την προσοχή σας κυρίως για τα δυτικά και τα νότια, μην τρομάζετε και μην παίρνετε λάθος πληροφορίες από διάφορα site.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου