Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Λίβας,Αφρικάνικη σκόνη και ζέστη


Για πρώτη φορά εφέτος, αύριο Τρίτη 28/4/2015, λόγω των καταβατών θερμών νοτιάδων, η θερμοκρασία σε περιοχές τις βόρειας Κρήτης θ' αγγίξει και θα περάσει τους 30°C . Αναλυτικότερα ...

Ένα καλά οργανωμένο σύστημα όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία, το οποίο θα προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα σε κεντροβόρεια Ιταλία, νοτιοανατολική Γαλλία, νότια Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία (κινούμενο ανατολικά και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης), θα είναι η αιτία μεταφοράς ψυχρών αερίων μαζών από την Αρκτική προς την κεντροδυτική Γηραιά ήπειρο.  Συγχρόνως, λόγω της μετωπικής του δραστηριότητας στην Αφρική θα συμπιέσει θερμές αέριες μάζες της τάξεως ακόμα και των 20°C στα 850hPa ωθώντας τiς, προς την περιοχή μας!
Έτσι για αύριο Τρίτη, πέραν των αραιών νεφώσεων και της μουντάδας στην ατμόσφαιρα λόγω της σκόνης από την Αφρική, θα έχουμε σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων και άνοδο της θερμοκρασίας! 
Τα 7-8 μποφόρ θ' αγγίξουν οι καταβάτες νοτιάδες με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το μεσημέρι!

Τα πρώτα 30άρια όσον αφορά τη θερμοκρασία θα σημειωθούν στην βόρεια Κρήτη, ενώ πολύ πιθανόν σε ευπαθείς περιοχές να περάσουμε ακόμα και τους 31-32°C !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου