Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μια στη ζέστη ... μια στο κρύο

Για άλλη μια φορά, ο γέρο Χειμώνας παρεμβάλλεται, με όσες δυνάμεις του απόμειναν βέβαια, στην καλύτερη φίλη του Θέρους ... Την Άνοιξη!
Έτσι λοιπόν, το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα ψυχράνει, οι βοριάδες θα ενισχυθούν κυρίως από την νύχτα της Τετάρτης προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι συννεφιές θα πυκνώνουν παροδικά κυρίως στην βόρεια Κρήτη,όπου και δεν αποκλείονται κάποιες βροχές, όπως θα δούμε αναλυτικά παρακάτω...

Σήμερα Τρίτη λοιπόν, η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νησιού και σχεδόν αίθριο ουρανό, στα υπόλοιπα. Σταδιακά όμως, μετά το μεσημέρι αυτές οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές! Μεγάλη υποψηφιότητα για πιο ουσιαστικά φαινόμενα δίνει ο νομός Λασιθίου, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα,ανατολικότερα των Λευκών Ορέων σε εσωτερικά τμήματα του νομού Χανίων και Ρεθύμνης, πλησίον του Ψηλορείτη και σε βόρειες - βορειοανατολικές περιοχές του νομού Ηρακλείου! Το βράδυ, τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν παντού.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπερνάει τους 20-21°C.
Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και μόνο στα πελάγη για λίγο 6 .
Η Τετάρτη θα ξεκινήσει με καλές γενικά καιρικές συνθήκες και μόνο λίγες νεφώσεις θα απασχολούν τα πολύ ανατολικά και τα βορειοδυτικά τμήματα του νομού Χανίων. Το μεσημέρι, από τα βορειοδυτικά τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα δώσουν κάποιες μπόρες στον ορεινό Αποκόρωνα.
Την ίδια ώρα καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν, από τον νομό Ηρακλείου κι ανατολικότερα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και ήλιο!
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν λίγο και θ' αγγίξουν τα 5-6 κι από αργά το βράδυ στα πελάγη τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση, θα κυμανθεί η μέγιστη στα πεδινά μεταξύ 18 και 19°C (1 με 2 βαθμούς υψηλότερη θα είναι στα νότια κι ανατολικά διαμερίσματα)!
Πονηρή και δύσκολη όσον αφορά την πρόγνωση η Πέμπτη, η οποία θα μας υποδεχτεί με Χειμωνιάτικο σκηνικό! Θυελλώδεις βοριάδες της τάξεως των 7-8 μποφόρ που θα πνέουν σε στεριά και θάλασσα ενώ θα κάνει κρύο μιας και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και δεν θα ξεπερνάει στην βόρεια Κρήτη τους 16-18  και στα νότια τους 19-20°C (η αίσθηση θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη λόγω των ψυχρών βοριάδων)!
Τώρα αναμένονται και κάποιες βροχές - όμβροι (βροχές με απότομη έναρξη και λήξη) στα βόρεια - βορειανατολικά ίσως και κάποιες μικρής διάρκειας χαλαζοπτώσεις! Όλα αυτά,από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης γιατί πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα. Μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις θα δεχτούν ο Ψηλορείτης και τα όρη Δίκτη μ.ο. πάνω από τα 1400-1500μ !
Τέλος, σχεδόν αίθριος ο καιρός την Παρασκευή, ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι και άνοδο της θερμοκρασίας.
Μια νέα πρόσκαιρη μεταβολή με κάποιες βροχές περιμένουμε το Σάββατο!
Καλές οι θερμοκρασίες όμως μιας κι επιστρέφουν οι νοτιάδες!
Μάλλον αυτός ο μήνας θα κλείσει, με μια πολύ σοβαρή θερμή εισβολή και θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 30-35°C !!!
Είναι πολύ νωρίς όμως ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα.
Μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε καθημερινά από το meteokrites.gr κι από το meteokrhtes.blogspot.gr για να μαθαίνεται πρώτοι τα καιρικά νέα της Κρήτης!
Βρείτε μας στο facebook γράφοντας ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου