Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΡΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Μετά την παρατεταμένη  για την εποχή Άνοιξη που βιώσαμε και την ανομβρία σε περιοχές από το νομό Ηρακλείου κι ανατολικότερα ,που την επιδείνωσε χαρακτηριστικά η καιρική απραξία του Νοέμβρη ,θα χρειαστεί λίγη υπομονή ακόμα και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή 7/12/2014 για να περάσουμε σ' ένα μακρύ βροχερό και αρκετά Χειμερινό διάστημα!

Μέχρι την Κυριακή λοιπόν θα συνεχιστούν οι ήπιες γενικά καιρικές συνθήκες! Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αύριο ενώ το Σάββατο θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα βόρεια του νησιού λόγω της επικράτησης κι ενίσχυσης των νοτιάδων! Την ίδια ημέρα υπάρχει πιθανότητα για μικρής έντασης κι έκτασης βροχούλες .όχι κάτι το σοβαρό .Δύσκολα θα χαλάσει τα σχέδια όσων έχουν προγραμματίσει κάποιες εξωτερικές εργασίες!Αυτό ισχύει και για την Κυριακή ,για τις περισσότερες περιοχές του νησιού ,μιας και τα φαινόμενα μέχρι αργά το απόγευμα θα είναι πολύ τοπικά και μικρής διάρκειας !
Από το βράδυ όμως κι από την δυτική Κρήτη θα έχουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού ,η οποία σταδιακά  μέσα στη νύχτα θα επεκταθεί ανατολικότερα ! Προβλήματα με τους ανέμους δεν θα υπάρξουν αν και θα ενισχυθούν το Σαββατοκύριακο και θ'αγγίξουν τα 5-6 μποφόρ!
Αυτά με δυο λόγια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Από εδώ και πέρα με ρίσκο θα παραθέσω την προσωπική μου γνώμη αφού πρώτα έχω δει τις ενδείξεις των καιρικών μοντέλων ! Όσοι είσαστε μέλη στην καιρική μας ομάδα στο facebook ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ θα έχετε δει ότι προειδοποιούμε εδώ και μέρες γι αυτήν την εξέλιξη !
Η επόμενη εβδομάδα λοιπόν θα φέρει σε όλη την Κρήτη και στ' ανατολικά αδικημένα διαμερίσματά  πολλές και αξιόλογες βροχές ! Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά μας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση κυρίως με την περίοδο που διανύουμε κι επιτέλους τον καιρό που ταιριάζει λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα!
Εδώ θέλω να σημειώσω ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδεχόμενο να αντικρίσουμε εικόνες σαν αυτή παραπάνω άρα το έκτακτο δελτίο επικινδύνων φαινομένων μάλλον η Κρήτη δεν το γλιτώνει!


Τέλος μου φαίνεται ότι πάμε για ακόμα πιο χειμερινές καταστάσεις στο δεύτερο μισό του Δεκέμβρη!
Θα ήταν όνειρο αν κάναμε χιονισμένα Χριστούγεννα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου