Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗΣ-ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (Εκτίμηση καιρού Κρήτης)

Αλλαγή του καιρού αναμένεται στην Κρήτη ,αύριο Πέμπτη 29/5/2014!
Κύρια χαρακτηριστικά η ενίσχυση των νοτιάδων, οι κατά τόπους λασποβροχές,η θολούρα στην ατμόσφαιρα και η άνοδο της θερμοκρασίας στα βόρεια διαμερίσματα του νησιού !

                                         ΠΕΜΠΤΗ 29/5/2014
Πιο αναλυτικά λίγες αραιές νεφώσεις αναμένονται αύριο που κατά τη διάρκεια της ημέρας,κατά τόπους θα αυξηθούν και κυρίως στο νομό Χανίων και στα βόρεια τμήματα των υπολοίπων νομών θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μικρής διάρκειας λασποβροχές ! Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα είναι μικρότερη!
Οι άνεμοι γενικά από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6,πρόσκαιρα ακόμα και 7 μποφόρ ,ενώ δεν αποκλείεται σε βόρειες παραθαλάσσιες περιοχές να επικρατεί κατά διαστήματα θαλάσσια αύρα, με αποτέλεσμα να κάμπτει κάπως την θερμοκρασία!!! Τους 30°C θα δείξουν τα θερμόμετρα το μεσημέρι στα νότια πεδινά ,ενώ στα βόρεια κι εσωτερικά τους 33-34°C !


                                          ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/5/2014
Την Παρασκευή, το σημαντικότερο που θα πρέπει να επισημάνουμε, θα είναι η ενίσχυση των δυτικών ανέμων, που στα πελάγη και στον νομό Χανίων θα αγγίζουν τα 6-7, ακόμα και τα 8 μποφόρ τοπικά! Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει από την σκόνη και μόνο λίγες αραιές νεφώσεις θα μας απασχολήσουν, που πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας στα εσωτερικά των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου θα αυξηθούν! Η θερμοκρασία σε πτώση της τάξεως των 8-10 βαθμών στα βόρεια και των 4-5 βαθμών σε εσωτερικά και νότια διαμερίσματα!


                               ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5/2014 - 1/6/2014
Το Σάββατο, συνθήκες αστάθειας θα ευνοηθούν σε εσωτερικά διαμερίσματα του νησιού κι έτσι πολύ πιθανόν εκεί να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι!
Οι άνεμοι δυτικών γενικά διευθύνσεων ,ελαφρά βορειοδυτικοί στα βόρεια 5-6 και στα πελάγη μόνο 7 μποφόρ!Στα εσωτερικά κι ορεινά τμήματα ασθενείς ,από διάφορες διευθύνσεις!
Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση δεν θα ξεπερνάει γενικά τους 22-24°C !
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Κυριακή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα!


                       
Τέλος άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται την Τρίτη, με καλές γενικά καιρικές συνθήκες!
 Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία,νέα επίθεση με νοτιάδες και μεταφορά σκόνης, αναμένεται από την Τρίτη το βράδυ και μετά κι έτσι την Τετάρτη πολύ πιθανόν,η θερμοκρασία στα βόρεια της Κρήτης να φλερτάρει ακόμα και με τους 40°C τοπικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου